joi, 28 martie, 2024

ATENTIE! Mesaj important pentru toti parintii din Romania! Riscati sa primiti AMENZI URIASE daca nu faceti asta pentru copiii vostri

Distribuie:

Publicat:

arintii care refuza sa isi vaccineze copiii dupa ce vor fi informati despre riscuri vor primi avertismente si apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei. Sunt prevederi din forma finala a proiectului pe care TVR a obtinut-o in exclusivitate, potrivit stiri.tvr.ro.

Aceleasi pedepse sunt prevazute si pentru medici si institutiile statului daca nu respecta legea vaccinarii care intra in vigoare in 2019.

Potrivit TVR, devin obligatorii la intrarea in colectivitate vaccinurile care ii protejeaza pe copii impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

La inscrierea copiilor in cresa, gradinita sau scoala, parintii vor fi trebui sa prezinte adeverinte care sa arate daca cei mici au fost sau nu imunizati. Daca exista contraindicatii la vaccinare, parintele trebuie sa aduca o scutire emisa de Comisia Judeteana de Vaccinare. Iar pentru cei care nu au probleme medicale, un calendar de recuperare.

in cazul parintilor care nu aduc adeverinte, conducerea scolii va sesiza Comisia Judeteana de Vaccinare.

Contactat telefonic la News Magazine, Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, sustine ca aceste amenzi nu vor rezolva problema vaccinarii.

Mai mult, acesta considera ca prevederea nu va trece de Curtea Constitutionala, caci ea incalca drepturile omului.

in opinia lui Vasile Barbu, educatia si informarea corecta pot duce la responsabilizarea parintilor cu pana la 95 la suta, fata de situatia actuala.

Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor sustine ca anumite prevederi din Legea vaccinarii sunt benefice, iar ele trebuie puse in aplicare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img