vineri, 26 aprilie, 2024

Atentie, nu aruncati cardurile de sanatate expirate

Distribuie:

Publicat:

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate avertizeaza persoanele carora le expira cardul sa nu il arunce! Atentionarea vine dupa ce tot mai multe persoane s-au prezentat la ghisee sa primeasca alt card de sanatate, pentru ca actualul card a expirat. CNAS a anuntat ca valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita, chiar daca ele au expirat.
„In urma intrebarilor primite din partea asiguratilor, CNAS reaminteste ca valabilitatea cardurilor nationale de sanatate a fost prelungita de la 5 la 7 ani. Acest lucru inseamna ca asiguratii pot folosi la toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu o casa de asigurari de sanatate cardurile de sanatate inca doi ani dupa data inscrisa pe suprafata documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate catre asigurati.”, se arata in comunicatul CNAS.

Atentie, nu aruncati cardurile de sanatate expirate! Acestea isi prelungesc valabilitatea automat cu inca 2 ani!
Cardurile expirate nu trebuie aruncate! Acestea sunt valabile inca 2 ani de la data expirarii. CNAS a facut un apel la asigurati sa nu arunce cardurile expirate si nici sa ceara altele noi. Valabilitatea cardurilor expirate s-a prelungit sau se va prelungi, dupa caz, automat in sistem pentru fiecare asigurat. Atentionarea CNAS vine dupa ce oamenii s-au prezentat la ghiseele institutiei si au cerut eliberarea altui card, pentru ca cel detinut a expirat
Asa ca daca aveti cardul expirat sau urmeaza sa expire in scurt timp nu va ingrijorati. Acestea isi prelungesc automat valabilitatea cu 2 ani. „De exemplu, toate cardurile care au inscrisa data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile pana la 31.01.2021. Aceasta inseamna ca detinatorul de card nu are nevoie de adeverinta sau de alte modalitati de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurarilor sociale de sanatate.”, se arata in comunicatul dat de institutie. CNAS a facut si o precizare importanta. In cazul in care nu mai aveti cardul vechi, fie ca l-ati aruncat, pierdut sau deteriorat, trebuie sa solicitati o adeverinta valabila 60 de zile, timp in care se va emite un nou card.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img