joi, 25 aprilie, 2024

ATENTIE, PARINTI! Tehnologia provoaca PROBLEME GRAVE in randul copiilor

Distribuie:

Publicat:

Specialistii pediatri vorbesc tot mai mult despre pericolele la care se expun copiii care îsi petrec prea mult timp butonand pe telefoane sau pe tablete.

Ei solicita categoric interzicerea copiilor sub 12 ani sa foloseasca dispozitive electronice portabile

Iata si cateva probleme care pot aparea din acest motiv

Boli mintale. Folosirea în exces a tehnologiei este unul din factorii care provoaca depresie, anxietate, deficit de atentie, autism, tulburare bipolara, psihoze sau alte comportamente problematice printre copii.

Dementa digitala. Continutul media de mare viteza poate contribui la deficitul de atentie, la scaderea puterii de concentrare si a capacitatii de memorare. Copiii care nu pot fi atenti, nu pot învata.

Dezvoltare întarziata. Folosirea tehnologiei restrictioneaza miscare, lucru care poate duce la o dezvoltare întarziata, noteaza Chris Rowan. Unu din trei copii intra acum în sistemul educational cu astfel de probleme care le afecteaza rezultatele academice. Miscarea îmbunatateste atentia si abilitatea de a învata.

Obezitate epidemica. Televizorul si jocurile video sunt legate de cresterea numarului de copii obezi. Copiii carora li se permite sa aiba un dispozitiv în dormitor au cu 30% mai multe sanse de a deveni obezi.

Privarea de somn. 60% din parinti nu îsi supravegheaza copiii cand acesti folosesc diverse tehnologii si 75% din copii au voie cu gadgeturi în dormitoare. 75% din copiii cu varste între 9 si 10 ani sufera de lipsa somnului, lucru care le influenteaza negativ rezultatele de la scoala.

Cresterea rapida a creierului. Între zero si doi ani, creierul copilului îsi tripleaza dimensiunea dupa care continua sa se dezvolte rapid pana la varsta de 21 de ani. Dezvoltarea creierului în acea perioada de formare este determinata de stimulii din mediul înconjurator sau de lipsa lor. Stimularea provocata de supra-expunerea la tehnologie (telefoane, internet, tablete sau TV) este asucioata cu deficit de atentie, întarzieri cognitive, probleme de învatare, impulsivitate crescuta si o abilitate mai mica de autocontrol.

Agresivitate. Continutul media violent poate provoca agresivitate. Copiii mici sunt din ce în ce mai expusi la violenta fizica si sexuala din media din zilele noastre. Rowan da exemplu jocul Grand Theft Auto V care ilustreaza crime, sex, viol, tortura si mutilare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img