joi, 28 martie, 2024

Atentie romani! Fiecare pana de curent va va aduce o suma de bani. La ce valoare se ridica aceasta

Distribuie:

Publicat:

Toți românii care vor avea pene de curent vor fi despăgubiți. Decizia vine după ce, în trecut, mai mulți români nu au avut ce să facă decât să aștepte timp îndelungat remedierea situaţiei.

Dacă în trecut, în cazul penelor de curent sau întreruperilor de gaze românii nu prea aveau ce face, decât să aştepte poate timp îndelungat până la remedierea situaţiei, acum consumatorii au legea de partea lor.

Aşadar, dacă rămâneţi fără curent, ţineţi cont că veţi primi bani pentru orele petrecute în întuneric. Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat clienţii cu 30 de lei, în cazul în care alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă mai mult de 4 ore, informează economica.net. Aceeaşi sumă va fi primită dacă, până la finalul anului 2020, au loc mai mult de 12 întreruperi neplanificate de lungă durată în mediul urban sau 24 în mediul rural. În cazurile individuale, consumatorii îşi pot monta un aparat care trimite în timp real datele de la locul de consum şi semnalează distribuitorul când nu mai este alimentat.

Noile intervale de timp sunt următoarele:

6 ore – pentru mediu urban, în condiţii normale de vreme (durată redusă de la 8 ore, până la sfârşitul anului trecut)

4 ore – pentru municipii reşedinţă de judeţ, în condiţii normale de vreme. Înainte de 1 ianuarie 2019, prevederea nu exista.

12 ore – mediu rural, în condiţii normale de vreme (durată redusă de la 18 ore)

48 ore – în condiţii meteorologice deosebite (interval identic cu cel de până acum)

Despăgubirea este de 30 de lei pentru fiecare consumator casnic care este nealimentat mai mult decât intervalele de mai sus, pentru fiecare caz de depăşire a timpului.

bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img