vineri, 29 martie, 2024

Atentie! Sa nu faci asta pe 1 martie! Iti aduce ghinion pana la toamna

Distribuie:

Publicat:

Incepe primavara si prima zi este cea a martisorului. Luna Martie are mai multe denumiri populare. Satenii ii mai spun GermanarMartisor sau Faurel. Aceasta luna a primaverii este plina de superstitii.

Pentru zilele intre 1 si 9 martie exista mai multe superstitii. In prima zi oamenii trebuie sa isi aleaga asa-zisele babe care le arata cum va fi viata lor in anul respectiv, 2017 in cazul de fata.

Zilele Babelor sunt in numar de 9. Superstitia spune ca daca vremea este rea in aceste zile inseamna ca Baba Dochia isi scutura cojoacele. La 9 martie este sarbatoarea Mucenicilor. Potrivit traditiei populare, femeile fac in aceasta zi mucenici in forma de opturi. Acestia sunt dusi la biserica pentru a fi binecuvantati, iar apoi sunt consumati in familie.

Femeile trebuie sa poarte martisoare incepand cu prima zi a lunii. Se spune ca va proteja casa de primejdii si reprezinta simboluri pentru purtate, sanatate, spor, implinire si prietenie.

Conform unor credinte stravechi romanesti, se crede ca martisorul este investit cu puteri deosebite, magice, fiind un adevarat taliman, purtator de noroc, aparandu-te de rele, prevenind imbolnavirile si deochiul.

Daruieste martisoare

Sa daruiesti martisoare celor dragi aduce, conform credintelor din batrani, sanatate, frumusete, veselie, iubire si pofta de viata. Parca ai indupleca soarele sa aduca toate aceste binefaceri asupra ta. Astfel veti avea parte de armonie, uniune si buna intelegere.

O superstitie de care majoritatea umii tine cont este cea care spune ca pe cat este de capricioasa vremea in luna martie, pe atat de bine va fi in lunile urmatoare.

Se mai spune in popor ca luna Martie este benefica ritualurilor de magie. Acum se fac cele mai puternice descantece, iar sarpele prins in luna martie este descantator si fermecator.

Ce sa faci si ce sa nu faci pe 1 martie

– pe 1 martie se bea vin rosu pentru ca este asociat cu prosperitatea;
– pe 1 martie nu trebuie sa te certi. Este o zi speciala, iar daca vei face asta o sa ai parte de certuri pana la toamna;
– nu trebuie sa arunci vreun martisor;
– nu trebuie sa oferi martisoare persoanelor pe care nu le ai la suflet. Acesta se ofera doar celor dragi.

sursa: spynews

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img