vineri, 19 aprilie, 2024

ATENTIE ! Se schimba vremea

Distribuie:

Publicat:

Vestile sunt bune pentru romani in ceea ce priveste vremea din weekend! Aceasta a intrat intr-un proces de incalzire, care nu va dura insa prea mult. Cum aerul cald vine dinspre vest, in Dealurile de Vest sambata se asteapta cele mai mari maxime, 17-18 grade. In zonele de ses, maximele nu cresc spectaculos dar oricum vor fi in preajma celor normale pentru aceasta data, transmit meteorologii Realitatea TV.

Vineri valorile de temperatura vor fi in crestere in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere la deal si la munte, unde cerul va fi variabil. In zonele joase, in special in primele ore ale zilei si seara, local va fi ceata sau nori josi stratiformi, ce pot fi asociati cu burnita.

Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va avea unele intensificari pe crestele montane, dar local si temporar si in Banat, Crisana, Moldova si pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 15 grade, usor mai ridicate in Banat, dar si mai coborate in zonele cu ceata persistenta.

In Capitala, in primele ore ale zilei si din nou seara va fi ceata iar in restul zilei cerul va fi variabil si maxima va fi de 11-13 grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile de temperaturã vor marca o crestere si vor deveni mai ridicate decat cele normale pentru aceastã perioadã. La amiaza vor fi 10 grade la Paltinis, 11 la Predeal, 7 grade la Semenic, 11 la Sinaia 1500, 10 la Arieseni (soare) si 4 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Pe vãi si in depresiuni, dimineata si noaptea, izolat va fi ceatã. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri pe creste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img