joi, 28 martie, 2024

Atentie, soferi! Metoda „inelul de aur” face victime: i s-a intamplat si unui barladean!

Distribuie:

Publicat:

Cel putin doi conducatogi auto din judetul Vaslui au cazut victime unui escroc, care prin metoda „inelul de aur” a reusit sa-si usureze victimele de cateva sute de lei. Un barladean a depus deja plangere pentru inselaciune.
Mai multi soferi au semnalat prezenta unui individ care actioneaza singur pe soselele din judetul Vaslui si care ii opreste in trafic sub diferite pretexte, ca mai apoi sa-i insele prin metoda „inelul de aur”. Metoda, care este destul de veche, e una care pare sa ia amploare in zona Moldovei.
O victima  a acestuia a depus joi o plangere la Politia Barlad, reclamand ca a fost pagubit de suma de 250 de lei, de un individ care l-a oprit in trafic. 
Pagubitul conducea cand din spate, un autoturism marca Mercedes de culoare albastra inmatriculat in Bulgaria, i-a dat flash-uri apoi l-a depasit si i-a facut semn sa opreasca. S-a coborat un barbat de aproximativ 30 de ani, foarte bine imbracat si intr-o engleza „stalcita” l-a intrebat de drumul spre Suceava, sub pretextul ca s-a ratacit. Dupa ce soferul din Barlad i-a explicat cum a putut mai bine drumul, cel care se dadea cetatean arab si-a scos de pe deget un inel si i l-a intins motivand ca nu mai are bani de benzina din cauza ca s-a abatut de la ruta. Barladeanul a cazut in plasa „cetateanului arab” si i-a oferit 250 de lei pe un inel care valora la prima vedere peste 5-600 de lei. Imediat ce a ajuns in oras  si-a dat seama ca a fost inselat si a depus plangere la politie.
Acelasi „cetatean arab” a fost observat si pe ruta spre Murgeni, cand a oprit un alt conducator auto sub acelasi pretext. De aceasta data insa nu a reusit sa-l „convinga” pe cel in cauza. In aceeasi zi, tot pe acelasi sector de drum, escrocul a incercat sa-i ia unui alt sofer telefonul mobil. „Arabul” si-a scos un inel de pe deget si i l-a dat ca garantie ca nu fuge cu telefonul. Prezenta de spirit a facut ca soferul oprit sa-si dea seama ca „arabul” prins in discutia telefonica, avea intentia de a se urca in masina si sa plece cu telefonul mobil. Proprietarul si-a recuperat telefonul iar „arabul” a plecat in cautarea altei victime.
„La politia Barlad a fost inregistrata o plangere in acest sens, agentii nostri rutieri au inceput sa stranga probe pentru identificarea acesteia. Daca ” arabul” este gasit vinovat de comiterea acestor fapte i se va intocmi un dosar pentru infractiunea de inselaciune” au precizat reprezentantii IPJ. Daca mai sunt si alte persoane care au cazut victime acestui tip de inselaciune, sunt asteptate sa depuna plangere. 
Oamenii legii recomanda tuturor participantilor la trafic si nu numai, sa fie prudenti si sa nu dea curs unor astfel de situatii, indiferent cat de avantajoase financiar ar parea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img