marți, 19 martie, 2024

ATENTIE soferi! Schimbari majore la plata ROVINIETEI

Distribuie:

Publicat:

Noi reglementari privind amenzile pentru neplata rovinietei au intrat in vigoare in urma cu cateva zile. In ultimii ani, sute de mii de soferi romani s-au trezit cu amenzi pentru ca nu au platit rovinieta pentru autoturisme pe care le vandusera. Oamenii s-au vazut nevoiti sa conteste sanctiunile tocmai in instanta, acolo unde au mers cu actele care dovedeau ca autoturismul a fost instrainat. Din 7 mai, legislatia a fost modificata, astfel ca ,de acum, soferii care si-au vandut masinile si s-au trezit cu amenzi pentru neplata rovinietei pot scapa de un proces prin prezentarea documentelor de vanzare-cumparare catre institutia care a emis sanctiunea.

CITESTE SI: Camerele de rovinieta vor inregistra si viteza cu care conduceti. Unde se vor activa primele radare fixe

Politia discuta cu reprezentantii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a folosi camerele fixe montate in intreaga tara, pentru a-i veghea pe soferi daca respecta viteza maxima admisa. Cele 74 de camere se pot folosi si pe post de radare. Sistemul functioneaza in baza unor senzori din asfalt. Politia rutiera nu are niciun radar fix, iar numarul radarelor mobile a scazut: de la 600 in 2015 la aproape 500 in 2016.

Radarul fix se activeaza in momentul in care rotile din fata ale autoturismului ajung la senzorul montat in asfalt. Sistemul calculeaza in cat timp se parcurge distanta de 2,5 metri. Adica distanta pana la urmatorul senzor. Daca s-a depasit limita maxima de viteza, 130 de kilometri pe ora, veti primi amenda acasa, in plic. Politia a stabilit deja camerele cu ajutorul carora ii vor depista pe vitezomani. Primele vor fi activate pe autostrada spre mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img