News Flash:

ATENTIE! Soferii implicati intr-un accident auto produs de un asigurat Astra ar putea avea probleme majore

1 Martie 2016
1555 Vizualizari | 0 Comentarii
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a atentinat luni ca, incepand din 4 martie, nu mai are posibilitatea legala de a deschide noi dosare de dauna, respectiv de a efectua constatarea tehnica a avariilor, in cazul unui accident auto produs de asiguratii Astra Asigurari. Pagubitii sunt indrumati sa se adreseze lichidatorului judiciar, KPMG Restructuring, pentru a sti ce pot face.

Problema este ca KPMG nu poate constata daunele. Cristian Muntean, presedintele ASSAI (service-urilor auto independete) sustine ca dupa 3 martie, in conditiile in care KPMG nu a denuntat politele Astra, asiguratii vor ramane cu niste contracte valabile, dar in baza carora nu se vor putea face despagubiri.

Redam mai jos comunicatul de presa transmis luni de Fondul de Garantare a Asiguratilor:
"Fondul de Garantare a Asiguratilor(FGA) informeaza potentialii creditori de asigurari ai companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA asupra faptului ca, pentru evenimente produse aferente politelor de asigurare ale societatii Astra, dupa data de 4 martie 2016, FGA nu mai poate proceda la deschiderea dosarelor de dauna, respectiv la constatarea tehnica a avariilor.

De la aceasta data, FGA va putea primi, conform legii, cereri de deschidere a dosarelor de dauna - anexa 3, doar pentru evenimente asigurate produse intre data inchiderii procedurii de redresare financiara a societatii Astra si data de 3 martie 2016, inclusiv, data la care se implinesc 90 de zile de la data pronuntarii hotararii instantei de judecata privind deschiderea procedurii falimentului. Aceasta hotarare a fost luata de catre instanta de judecata in data de 3 decembrie 2015.

Pentru evenimente produse dupa aceasta data, potentialii creditori de asigurari ai companiei Astra Asigurari se pot adresa, pentru a fi indrumati cu privire la demersurile pe care urmeaza sa le intreprinda, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA, societatea KPMG Restructuring SPRL, cu sediul in Bucuresti, Sos. Bucuresti - Ploiesti nr. 69 - 71, parter, cam. 25, cod postal 01685, sector 1, telefon 0372377800, fax: 0372277700.

FGA primeste in continuare cereri de plata-anexa 6, din partea potentialilor creditori de asigurari ai Astra Asigurari, in vederea incasarii indemnizatiilor/despagubirilor cuvenite, de la Fond. In acest sens, precizam ca cererile de plata se pot depune la FGA, pana la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de faliment impotriva Astrei. In acest moment, hotararea judecatoreasca nu a ramas definitiva, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, fiind in curs de solutionare apelurile declarate impotriva acestei hotarari.

Reamintim potentialilor creditori de asigurari ai companiei Astra Asigurari ca, potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legeanr. 85/2014, Fondul de garantare este indrept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, doar catre pagubitii care  au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0844 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027809 (s)