News Flash:

Atentionare de calatorie pentru Slovenia - Furtuni de zapada si temperaturi scazute

7 Aprilie 2021
545 Vizualizari | 0 Comentarii
ministerul afacerilor externe

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că Agenţia pentru Mediu a emis avertizări de Cod portocaliu pentru intervalul 6 - 8 aprilie, între orele 1,00 - 9,00, ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi temperaturilor extrem de scăzute ce se aşteaptă în continuare, precum şi o prognoză cu variaţii de temperatură şi posibile furtuni de zăpadă, pe alocuri.

Căderile de zăpadă au condus deja la dificultăţi de circulaţie, închideri de drumuri şi blocaje auto, îndeosebi pe unele segmente de autostradă către Ljubljana, porţiunea de autostradă Primorska, între localităţile Postojna şi Kozina, precum şi pe unele drumuri locale din sud-vestul ţării. Au fost dislocate 15 echipe de deszăpezire şi control pe tot teritoriul Sloveniei, precizează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, au fost înregistrate intensificări ale vântului de până la 90 km/h, fapt care a înrăutăţit semnificativ circulaţia şi a generat devieri pe alte porţiuni de drumuri ferite de vânt.

Zăpada abundentă căzută în ultimele ore se va menţine în nordul regiunii Notranjska, în regiunile Kocevje şi Bela Krajina din sud-est şi în estul regiunii Dolenjska.

Un segment al autostrăzii Stajerska, cu legătură spre Ljubljana, a fost închis traficului rutier.

Deşi asemenea manifestări nu sunt ieşite din comun pentru această perioada a anului, meteorologii au avertizat că urmează trei zile în care temperaturile vor scădea până spre -10 grade Celsius, cu posibilitatea apariţiei poleiului. Temperaturile se vor situa dimineaţa între -8 şi -3 grade Celsius, uşor mai scăzute, până către -12 grade Celsius, în regiunea de câmpie Notranjska. În cursul zilei, temperaturile vor varia între +4 şi +9 grade Celsius, în creştere până la +11 grade Celsius în regiunea Primorska. Către sfârşitul săptămânii, în zilele de joi şi vineri, se va însenina, însă ulterior norii vor reveni şi vor exista din nou intensificări ale vântului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +386 15057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţe al misiunii diplomatice a României la Ljubljana +386 40980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.meteoalarm.eu şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 34 queries | Mysql time :0.053594 (s)