vineri, 19 aprilie, 2024

Atentionare meteo:Iarna isi intra in drepturi!

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii englezi de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata de la Reading au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. La noi in tara, ninsorile sunt anuntate dupa 12 decembrie.

In primele zile ale intervalului de prognoza, dar cu probabilitate relativ ridicata si la sfarsitul acestuia (perioadele 5-8 si 16-18 decembrie), vremea va fi rece, in special dimineata si noaptea, astfel ca vor fi temperaturi maxime de 3…6 grade si minime intre -9 si -4 grade, in medie regionala.

Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatura usor mai ridicate (si in general peste cele normale la mijlocul lunii decembrie), fiind de asteptat maxime de 5…9 grade si minime de -4…2 grade, mediat pe regiune. Pana pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitatii, apoi va creste probabilitatea de aparitie a acestora, cu caracter local si temporar.

In Muntenia, Oltenia si Dobrogea ninsorile vor fi sporadice, in perioada 14 -17 decembrie. In Crisana va ninge cu local si temporar, dupa 12 decembrie. Tot atunci, vor fi semnalate ninsori importante in Transilvania, Moldova,  Maramures, dar si la munte.

Vremea pe trei luni

In decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si sud-est.

Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local vestul, nord – vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de medii.

In ianuarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in sudul, sud-estul si local vestul teritoriului, iar in rest se vor putea situa sub media climatologica. Cantitasile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme local in est si sud – est si se vor situa, in general, peste media climatologica in restul tarii.

In februarie, valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in vestul si centrul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img