marți, 19 martie, 2024

Atleta britanica Bianca Williams acuza politistii din Londra de rasism: ‘Luati mainile de pe mine!’

Distribuie:

Publicat:

Atleta britanică Bianca Williams acuză polițiștii din Londra de rasism. Aceasta a postat pe reţelele de socializare un filmuleţ în care are un conflict cu forţele de ordine, anunță MEDIAFAX.

„Fiul meu e în maşină! Luaţi mâinile de pe mine!”, le spune atleta poliţiştilor, care par să încerce să o liniştească.

Bianca Williams susține că ea şi iubitul său, Ricardo dos Santos, atlet şi el, au fost abuzaţi de poliţişti.

„E o lume foarte tristă cea în care trăim. Dacă nu i se întâmplă nimic unui cetăţean de culoare, i se întâmplă altuia. Mi se rupe inima. Nu am vrut să ne dăm jos din maşină pentru că aveau bastoane şi un comportament înfricoşător. Este normal să te comporţi aşa, când îţi e teamă pentru viaţa ta. Aveam un bebeluş în maşină”, a declarat Bianca Williams.

Atleta a povestit pentru BBC Radio 5 Live că partenerul său a fost dat jos cu forţa şi încătuşat.

”Nu voiam să plec de lângă fiul meu de trei luni şi mi-au pus şi mie cătuşe. Limbajul folosit a fost sub orice limită. Poliţiştii i-au spus de mai multe ori partenerului meu că pare dubios, pentru că nu înţeleg cum o persoană ca el îşi permite o maşină de 60.000 de lire sterline”, a precizat atleta.

Directoratul de Standarde Profesionale din Londra a emis un comunicat de presă prin care susţine că maşina în care se aflau cei doi a fost surprinsă în timp ce mergea pe contrasens, iar comportamentul ofiţerilor de poliţie nu a fost unul deplasat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img