vineri, 29 martie, 2024

Atunci cand ajunge la batranete, vulturul face un lucru uimitor! Avem ce invata de la el…

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand ajunge la varsta de circa 40 de ani, ghearele vulturului devin foarte lungi si incovoiate si nu ii mai permit sa inhate prada. Si ciocul sau devin prea lung si incovoiat ca sa ii mai permita sa manance. Penele de pe aripi si piept devin foarte dense si grele, ingreuind mult zborul.

Atunci el zboara spre cuibul sau aflat pe varful stancii si incepe sa loveasca violent cu ciocul in stanca, pana cand ciocul cade… Apoi el asteapta sa-i creasca din nou ciocul, cu care el isi smulge ghearele. Dupa ce ii cresc alte gheare, el le foloseste pentru a rari penele de pe piept si aripi… Astfel, dupa 5 luni de durere, infometare si suferinta, avand cioc si gheare noi, vulturul mai poate trai inca 30 de ani!

De multe ori pentru a ne continua viata noi trebuie sa trecem prin anumite schimbari, care de multe ori sunt insotite de durere, frica si indoiala. Amintirile si obisnuintele din trecut dispar treptat, lasand loc pentru altele noi.

Anume aceasta eliberare de greutatea din trecut ne ofera posibilitatea sa ne continuam viata si sa ne bucuram de ea, fiind pregatiti pentru tot ce ne asteapta in viitor!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img