marți, 19 martie, 2024

Au cazut capete la Husi : Zagan, Vrabie si Salaru spun adio Seminarului Teologic Husi

Distribuie:

Publicat:

Cei trei preoti care ar fi stiut despre desfrâul fostului episcop Corneliu Barladeanu, au fost indepartati de la Seminarul Teologic “ Sfantul Ioan Gură de Aur” Husi.  Directorul unitatii de invatamant Andrei Zagan, suspectat ca ar fi stiut in tot acest timp de urgiile sexuale ale fostului episcop a fost inlocuit de o femeie .  Aceeași soarta o au si pedagogul Stefan Selaru si supraveghetorul Gheorghe Vrabie, anchetatorii suspecteaza ca cei doi la ordinele fostului episcop Barladeanu cat si la indicatiile directorului Zagan, permiteau iesirile elevilor pentru întâlnirile ”amoroase” ale lui Barladeanu . Ba mai mult, acestia risca sa se aleaga cu plangeri penale din partea procurorilor de la Parchetul de langa Curtea de Apel Iasi .

“Este vorba despre directorul Seminarului Teologic, un pedagog si un supraveghetor carora li s-a retras binecuvantarea de a mai functiona la seminar, avizul cultului. In cazul directorului, este vorba doar de retragerea binecuvantarii privind functionarea in aceasta calitate. El este preot in continuare, dar nu mai preda la institutia de invatamant”, a declarat Cosmin Gubernat, purtatorul de cuvant al Episcopiei Husilor.

Anchetatorii suspecteaza ca cei trei au stiut de violurile petrecute la Seminarul Teologic din Husi, dar au inchis ochii. Mai mult, exista marturii ale unor fosti elevi care sustin ca le-au povestit celor trei cosmarul prin care trec, dar nimeni nu a vrut sa ii ajute. Andrei Zagan era director al Seminarului Teologic din Husi chiar in perioada in care au fost comise abuzurile. Stefan Salaru si Gherghe Vrabie erau pedagogi la acelasi seminar. Altfel spus, cei trei ar fi trebui sa aiba grija de copiii care visau sa ajunga preoti, sa slujeasca biserica. Corneliu Barladeanu le-a distrus visele, i-a violat si i-a umilit. La fel a facut si calugarul Sebastian Jitaru, un analfabet care voia sa ajunga episcop vicar. Gheorghe Vrabie a fost diaconul lui Corneliu Barladeanu, era un protejat al fostului episcop si stia tot ce face acesta. Si Paul Rarita a fost demis din functia de consilier administrativ al Episcopiei Husilor. Rarita era cel care facea trafic cu filmarile deocheate in care apareau fostul episcop si actualul preot Ionut Ursac.

Procurorii vor acum sa aduca in fata instantei si alti preoti de la Catedrala Episcopala, dar si profesori de la Seminarul Teologic. Surse judiciare au declarat pentru stiriest.ro ca procurorii vor face plangeri penale pentru cei de la Seminarul Teologic si pentru o parte din preotii Episcopiei Husilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img