joi, 25 aprilie, 2024

Au fost confirmate alte trei cazuri de variola maimuței în România. Câte persoane sunt infectate în prezent

Distribuie:

Publicat:

Variola maimuței a început să provoace îngrijorare și în România. Alte trei persoane s-au infectat. Câte cazuri sunt în prezent în țara noastră. Cât de repede se răspândește virusul, dar și care sunt simptomele specifice.

După o lungă pandemie de COVID-19, variola maimuței a devenit un adevărat pericol și un motiv serios de îngrijorare pentru oameni. Au fost confirmate alte trei cauzuri în România. Câte persoane sunt infectate în prezent în țara noastră.

Au fost confirmate trei cazuri noi de variola maimuței în România

Potrivit primelor informații oferite de autorități, trei persoane au fost confirmate cu variola maimuței astăzi. Pacienții infectați sunt bărbați, de 24 de ani, 33 de ani și 38 de ani, din București.

Toți cei trei bărbați se află, în prezet, în izolare, unul la spital, iar ceilalți la domiciliu. Medicii au ținut să precizeze că starea lor de sănătate nu este una gravă în momentul de față.

Câte persoane sunt infectate

Până în prezent, autoritățile din România au anunțat că nouă persone au fost diagnosticate cu variola maimuței. În comparație cu virusul COVID-19, această vriolă nu este foarte contagioasă și se răspândește cu greu.

Principalele simptome cu care se confruntă persoanele infectate sunt asemănătoare gripei. Oamenii bolnavi au febră, dureri de spate, dar și o erpuție cutanată care dispare singură, în cel mult o lună.

Când vine vorba de tratament, persoanele infectate se pot recupera chiar și fără ajutor. Momentan, specialiștii nu au descoperit un vaccin pentru acest virus, dar potrivit celor de la OMS, doza pentru variolă îi poate ține pe oameni departe de aceast boală până la 85%.

Momentan, primele informații arată că persoanele infectate din țara noastră ar fi doar bărbați, cu vârste de peste 24 de ani. Mulți oameni trăiesc cu teama că s-ar putea infecta. Medicii se ocupă cu mare grijă de pacienții care au fost diagnosticați cu virusul. Cu toate astea, unele cazuri se pot trata chiar și acasă, fără un ajutor de specialitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img