News Flash:

Au fost efectuate controale in pietele din Barlad-Husi si Vaslui.Politistii au aplicat sanctiuni de peste 35.000 de lei

9 Martie 2015
2204 Vizualizari | 1 Comentarii
Politistii specializati in combaterea faptelor de natura economico-financiara au aplicat 30 de sanctiuni contraventionala, in cadrul unei actiuni desfasurate in ziua de sambata pentru verificarea modului in care sunt comercializate florile si plantele decorative.

In ziua de 7 martie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au verificat, in cadrul actiunilor desfasurate in pietele din municipiile Vaslui, Barlad si Husi, 52 agenti economici.

    A fost vizat modul in care sunt comercializate florile, existenta documentelor de provenienta si a documentelor de vanzare. In functie de neregulile constatate, politistii au aplicat sanctiunile legale, respectiv sanctiuni contraventionale si ridicarea marfurilor ilicite in vederea confiscarii.

    Urmare a verificarilor efectuate, au fost aplicate 30 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 35.500 de lei pentru incalcari ale legislatiei privind activitatile comerciale, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite. De asemenea, au fost confiscate flori si plante naturale, in valoare de 3.275  lei.

    Agentii economici trebuie sa cunoasca faptul ca documentele de provenienta insotesc marfurile, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, borderoul de achizitie, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege.

politistii specializati economico-financiara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1005 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042489 (s)