vineri, 26 aprilie, 2024

Au fost sfințite clopotele Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Bârlad

Distribuie:

Publicat:

Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” Bârlad a fost înzestrată cu clopote noi.

Acestea au fost sfințite de către PS Ignatie, Episcopul Hușilor,, în prezența unui număr mare de credincioși. Clopotele au fost donate de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și Felicia Voinea, din Bârlad, și urmează să fie instalate în noua clopotniță a bisericii parohiale.

De asemenea, Iuliana și Iustin, fiul părintelui Constantin Marin, trecut la cele veșnice, au donat candelabre bisericii, în amintirea tatălui său, care în ultimii ani de viață a depus un efort considerabil pentru construirea bisericii.

Părintele Episcop Ignatie a mulțumit celor care s-au implicat în achiziționarea noilor clopote și a policandrelor, precum și tuturor celor care sprijină lucrările la noua biserică, ce va îmbrăca veșmântul sfințirii în data de 13 noiembrie 2022.

„Ne arătăm considerația față de părintele paroh și față de credincioșii din Bârlad, care au reușit să aibă o biserică a lor. Această donație vine să consfințească dragostea locuitorilor acestei zone față de credința ortodoxă. Cu nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu, credincioșii au avut puterea de a ridica acest sfânt lăcaș, care va deveni unul emblematic pentru municipiul Bârlad”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Bârlad este o construcție nouă, care deservește peste 2.000 de credincioși.

Preotul paroh este Ciprian Aurelian Tacu, consilier în cadrul Episcopiei Hușilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img