News Flash:

Au inceput pregatirile pentru referendumul de la Pungesti

8 Noiembrie 2013
1718 Vizualizari | 0 Comentarii
referendumul de la Pungesti
Potrivit Legii referendumului, Prefectura Vaslui a realizat un calendar al actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea referendumului local din data de 24 noiembrie, pentru "consultarea cetatenilor comunei Pungesti, judetul Vaslui, cu privire la explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei Pungesti". Potrivit prefectului Radu Renga, miercuri, 6 noiembrie, Tribunalul Vaslui a tras la sorti numele presedintelui de circumscript ie electorala, acesta fiind judecatorul Cornelia Viziteu. Odata cu aducerea la cunostinta publicului a datei referendumului, a inceput si campania, care poate fi realizata atat de cetateni, cat si de partidele politice, fiind permise mitingurile, adunarile publice si folosirea mijloacelor de informare in masa.

Primarul comunei are sarcina de a reactualiza listele electorale, de a le afisa, de a aduce la cunostinta publica sectiile de votare si sectiile de vot si sa solutioneze orice sesizari privind listele electorale, sa asigure cabinele si urnele de vot in fiecare sectie, stampilele, buletinele de vot, procesele- verbale pentru consemnarea rezultatelor. Solutionarea definitiva a contesta- tiilor cade in sarcina Judecatoriei. Partidele politice vor trebui sa-si desemneze delegatii in biroul electoral de circumscriptie si in sectiile de votare. Scrutinul se va desfasura intre orele 8.00 – 20.00, iar centralizarea voturilor si stabilirea rezultatului referendumului va cadea in sarcina biroului electoral de circumscriptie, care va incheia un proces verbal ce va fi inaintat Consiliului Local al comunei Pungesti.

"Sarcina Prefecturii este doar de a monitoriza modul de organizare si desfasurare a referendumului, astfel incat acesta sa se defasoare in conformitate cu legea in vigoare. Vor fi implicate si organele de ordine, ca la fiecare actiune de acest fel, pentru a asigura ordinea si linistea publica", a spus Radu Renga, care a preferat sa nu se pronunte in ceea ce priveste efectele acestui referendum.

prefectura vaslui vaslui pungesti radu renga tribunalul vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055093 (s)