vineri, 19 aprilie, 2024

Au început lucrările de anvergură la Varianta de ocolire a Bârladului

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că lucrările la viitoarea variantă de ocolire a Bârladului au intrat, treptat, în cea mai complexă etapă, și anume construcția traversărilor peste calea ferată și a podurilor peste Râul Bârlad. În paralel, continuă și lucrările la amenajare a peste 20 de podețe, de pe întregul traseu al construcției.

Stadiul actual al lucrărilor a fost prezentat, zilele trecute, la locul investiției, de către reprezentanții antreprenorului și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aceștia au invitat petru o vizită în teren și conducerea Municipiului Bârlad, care a fost reprezentată de primarul Dumitru Boroș, secretarul general Cătălin Haret și Cezar Chiper, directorul tehnic al Primăriei Bârlad.

„Lucrările de pregătire pentru construcția celor peste 20 de podețe de pe tot traseul construcției se desfășoară în paralel cu cele de la traversările peste râul Bârlad, unde acum se realizează coloanele. Continuăm și celelalte lucrări de relocare a utilităților, în special de telecomunicații iar organizarea de șantier a avansat spre nord, până în apropierea Centrului de Afaceri și se menține în continuare completă și funcțională pentru stadiul actual”, au informat reprezentanții antreprenorului.

„Colaborarea noastră și reprezentanții CNAIR și cu antreprenorul este tot mai bună, iar ședințele de lucru organizate pe întregul traseu al viitoarei variante de ocolire au scopul de a informa asupra stadiului real al investiției și de a stabili noi coordonate de colaborare. Ne-am oferit să sprijinim cu tot ce putem acest proiect extrem de important pentru Bârlad, în limita competențelor impuse de lege și a nevoilor din teren. Vedem, în continuare, că stadiul lucrărilor de pe șantier își menține dinamica și că șantierul a intrat acum într-una din cele mai grele și mari faze ale sale, și anume traversările peste râul Bârlad și peste calea ferată. Din câte am înțeles, termenele sunt respectate, cu unele excepții pentru anumite tronsoane, dar sperăm ca lucrurile să se remedieze din mers, în special în zona Direcției Sanitar-Veterinare, unde, de asemenea, urmează a se desfășura lucrări de anvergură”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img