marți, 19 martie, 2024

Au scazut preturile la combustibil: Motorina s-a ieftinit si costa mai putin decat benzina

Distribuie:

Publicat:

Motorina s-a ieftinit semnificativ în ultima perioadă şi a ajuns să coste mai puţin decât benzina. Litrul se vinde, în medie, cu 4 lei şi 31 de bani, dar preţurile pot fi chiar mai mici de atât. Asta după ce în lunile anterioare motorina a fost mai scumpă.

La o stație din nordul Capitalei litrul de motorină se vinde acum cu 4 lei și 27 de bani, sub prețul de vânzare al benzinei. În urmă cu o lună, motorina era 4 lei și 56 de bani peste prețul benzinei, potrivit stiri.tvr.ro.

Datele colectate la nivel european arată că săptămâna aceasta prețul mediu al motorinei a scăzut cu 12 bani față de săptămâna trecută. Dar ieftinirea s-a produs și pe parcursul lunii trecute. În septembrie prețul combustibilului diesel a coborât sub cel al benzinei, ceea ce nu se mai întâmplase demult.

Prețul barilului de petrol tranzacționat la Londra, care influențează prețurile din România, coborâse la un minim de 20 de dolari în aprilie pe fondul pandemiei, dar acum a urcat la 43 de dolari.

Specialiștii atrag atenția că în perioada următoare prețurile carburanților vor fi influențate și de noile planuri ale Comisiei Europene privind țintele de emisii de carbon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img