vineri, 26 aprilie, 2024

AU UCIS CU SANGE RECE UN ITALIAN

Distribuie:

Publicat:

Trei indivizi din comuna Perieni au fost condamnați în Italia pentru o crimă comisă în urmă cu un an, împreună cu un alt conațional și doi cetățeni italieni. Cei șase au torturat și omorât în bătaie un cetățean tunisian, de 34 de ani, care refuza să plătească chiria unui apartament situat în localitatea Parma.

Conform presei din peninsulă, cei doi italieni și patru români au plecat spre apartamentul unde locuia tunisianul (n.r.-în noaptea de 9 spre 10 mai 2016) după ce au consumat băuturi alcoolice și cocaină, înarmați cu răngi, box-uri, bâte de baseball, clești dar și cu un câine pitbull. Mohamed Habassi, tunisianul în vârstă de 34 de ani, nu mai plătise chiria din 2015, după ce soția sa și-a pierdut viața în urma unui accident auto.

În urma anchetei s-a stabilit că Ionel Vrabie (31 de ani) din Perieni, a intrat în apartament însoțit de încă un român și doi italieni în timp ce Cristinel Barbu (40 de ani) și Valentin Cosma (23 de ani) – ambii din Perieni – au rămas afară, de pază. Conform declarației martorului principal din dosar (un văr al victimei, care a reușit să fugă) cei doi români rămași afară s-au speriat și au fugit când au văzut cruzimea de care dau dovadă cei doi italieni. Tunisianul a fost practic torturat și desfigurat, mușcat de câine și lăsat să moară înecat în propriul sânge.

Polițiștii italieni i-au arestat pe cei șase după ce aceștia au abandonat mașina cu care veniseră în fața apartamentului. Unul dintre italieni a fost prins după ce s-a ascuns pe un câmp din apropierea orașului, un al doilea s-a predat a doua zi după ce, cei patru români au fost prinși în decurs de câteva ore.

Pedepsele cele mai severe le-au primit cei doi cetățeni italieni: 30 de ani închisoare și 16 ani, după ce unul dintre ei, cunoscut caricaturist, a fost dovedit cu handicap mintal. 11 ani și două luni a primit și românul care a intrat în apartament alături de bărbatul din Perieni și cei doi italieni.

Ionel Vrabie (31 de ani, din Perieni) a fost condamnat la 9 ani și șase luni. Pentru că au colaborat cu autoritățile în timpul anchetei, ceilalți doi bărbați din Perieni, Cristinel Barbu și Valentin Cosma, au primit câte 6 ani și opt luni de închisoare.

De asemenea, cei șase condamnați trebuie să plătească 70 de mii de euro despăgubiri către copilul tunisianului ucis, în vârstă de 7 ani, rămas acum în grija bunicii materne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img