miercuri, 24 aprilie, 2024

Au vazut moartea cu ochii! EXPLOZIE devastatoare intr-un bloc din cauza unei ERORI capitale! Pagubele sunt insemnate! FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Inca o catastrofa a fost la un pas de a se produce la Iasi • O explozie puternica a zguduit un bloc din temelii, iar deocamdata nu se cunosc cauzele • Peste zece apartamente au fost avariate si nimeni nu are deocamdata raspunsuri • Locatarii arata cu degetul catre o firma de dezinsectie, insa totul pare cusut cu ata alba

Clipe de groaza traite de locatarii unui bloc din Iasi. Marti in jurul orei 18:00 o explozie avea sa zguduie din temelii un bloc intreg. Povestea este cusuta cu ata alba, iar deocamdata nu se stie cum s-a putut intampla totul. 

Cert este ca explozia s-a produs in timp ce o echipa de muncitori efectua o dezinsectie la subsol. Unul dintre locatari a sunat la numarul unic de urgente 112 sa ceara ajutor. La fata locului a ajuns un echipaj de pompieri, insa explozia nu a fost urmata de vreun incendiu. Ulterior au ajuns si politistii care au deschis un dosar penal pentru distrugere. Locatarii nu stiu ce s-a intamplat. 

“Stiam ca trebuie sa vina o firma pentru dezinsectie. Termo Service a pus un anunt pe scara. Eu nu eram acasa, dar m-a sunat fata plangand si mi-a spus ca a explodat ceva. Am ajuns repede acasa, vecinii erau pe afara speriati, usa de la apartament era deschisa si indoita, erau geamuri sparte, ce sa mai, era de groaza totul”, a spus o locatara. 

Din cate se pare in subsolul blocului s-ar fi adunat mai multe dejectii din cauza unor sparturi ale instalatiei de canalizare. Una din variantele luate in calcul este cea a unei acumulari de gaz. Blocul INCOM aflat pe bulevardurl Poitiers nu este racordat la reteaua de gaze naturale, insa dejectiile ajunse in subsol ar fi putut produce gaze, iar in momentul in care muncitorii firmei de dezinsectie au folosit aparatul din dotare s-a produs explozia. Locatarii au ramas cu paguba. 

“Cine stie daca ne da cineva bani pentru usa. Deja am platit 400 de lei pentru ea, mai platesc vreo 200 pe montaj… asta este. Nu pot sta fara usa la apartament”, a completat un alt locatar.

Cine plateste pagubele?

Un dosar penal pentru distrugere a fost deja deschis de oamenii legii. Din fericire nimeni nu a fost ranit, insa in orice moment s-ar fi putut petrece o nenorocire. Mai multe usi metalice au fost indoite, mai multe geamuri sparte si mai multi pereti au fost fisurati. Situatia este de-a dreptul tragi-comica. Din cate se pare, locatarii stiau ca subsolul este inundat si plin de fecale, de aceea au infundat gurile de aerisire. 

Practic, in timp s-au adunat gaze, iar o scanteie de la aparatul de pulverizat insecticid le-a aprins. Majoritatea usilor de la apartamentele de la parter au fost avariate si cateva de la etajul 1 au avut de asemenea de suferit. 

explozie devastatoare a avut loc intr-un imobil din Copou, in urma unei acumulari de gaz, anul trecut. O bubuitura a scos din casa zeci de ieseni si a bagat panica in alte cateva sute. Ceea ce s-a petrecut in inima Iasului este greu de descris in cuvinte. Odata cu explozia devastatoare, s-a dat startul unui intreg lant de verificari si anchete, dar nici pana acum nu s-au gasit vinovatii. 

Din nefericire, profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi, si sotia acestuia si-au pierdut viata. Practic, ambii au fost prinsi printre daramaturi si scosi cu greu de catre pompieri. 

Unsprezece raniti si zeci de persoane speriate a fost bilantul din Copou. In intervale scurte de timp, pompierii ieseni scoteau dintre daramaturi persoanele ranite. In momentul producerii exploziei, in imobil se aflau zeci de persoane. Cele mai afectate locuinte au fost cele situate la parter, insa avarii serioase au suferit si cele aflate la etajele superioare. 

Practic, nu a mai ramas geam intreg si lucru la locul lui in apartamentele din blocul situat pe strada Vascauteanu din Iasi. O tragedie similara ar fi putut avea loc de data aceasta in alt capat al orasului. Ancheta urmeaza sa stabileasca cine se face vinovat de producere exploziei de la blocul INCOM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img