marți, 23 aprilie, 2024

Au vegetarienii mai multe probleme dentare? Explicatia medicului stomatolog Sorina Stroe

Distribuie:

Publicat:

Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explică dacă vegetarienii dezvoltă un risc mai mare pentru probleme dentare.

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să fie vegetarieni sau vegani, fie din motive de sănătate, fie din motive etice. Întrucât nu mai consumă proteină animală, care este o sursă foarte bună de vitamine și minerale esențiale, apare întrebarea dacă vegetarienii dezvoltă un risc mai mare de apariție a problemelor de sănătate orală. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, răspunde pe înțelesul tuturor la această întrebare.

„A deveni vegetarian este o tendință din ce în ce mai des întâlnită în ultimii ani. Sigur că această opțiune este perfect în regulă, cât timp este călăuzită de un medic nutriționist. E foarte important ca, atunci când facem acest pas, să ne asigurăm că avem un aport zilnic al tuturor nutrienților esențiali. Impactul, în caz contrar, are răsunet în întregul organism, inclusiv la nivel dentar, unde pacienții devin mai predispuși la boala parodontală și la demineralizare”, spune medicul stomatolog Sorina Stroe.

De unde luăm vitaminele?

„Principalele carențe la care ne expunem sunt cele de vitamina B (B2, B12), vitamina D, calciu. Sigur că le putem lua și din fructe și legume, însă sunt importante cantitățile pentru ca la final să atingem echilibrul recomandat. 

Continuarea csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img