vineri, 19 aprilie, 2024

Audierea episcopului care a cauzat uriaşul scandal „Sexgate în sutană“. „Este foarte afectat. S-a îmbolnăvit!“

Distribuie:

Publicat:

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, a fost audiat vineri, 13 aprilie, timp de aproape trei ore şi jumătate de judecătorii Tribunalului Vaslui în dosarul în care trei clerici sunt acuzaţi că l-au şantajat cu imagini compromiţătoare în schimbul banilor şi al funcţiilor.

Audierea fostului episcop al Huşilor, pe numele său de Cornel Onilă, s-a desfăşurat cu uşile închise, judecata în acest caz făcându-se, la cerea fostului înalt prelat, în şedinţă nepublică.

Fostul episcop a refuzat să facă vreo declaraţie la ieşirea din sala de judecată. A părăsit instanţa cu zâmbetul pe buze, fiind însoţit de fratele său, care îi este în continuare şofer, şi călugărul Iorest, singurul monah din Episcopia Huşilor care l-a urmat la Văratec, acolo unde fostul episcop are noul domiciliu.

Avocatul fostului episcop, Liviu Bran, a invocat că i s-a cerut de către clientul său să nu facă nicio referire despre desfăşurarea procesului reprezentanţilor mass-media. A precizat că scandalul în urma căruia şi-a pierdut funcţia, l-a îmbolnăvit pe fostul episcop. Că din vara anului trecut ia medicaţie în fiecare zi. ”Este foarte afectat, în condiţiile în care el este suspendat, ceilalţi au fost arestaţi, biserica a fost afectată, fiind primul scandal de acest fel din instoria Bisericii Ortodoxe Române. Nu a solicitat niciun un leu de la inculpaţi, nu vrea decât să se facă dreptate”, a declarat avocatul Liviu Bran, din cadrul Baroului Iaşi.

VIDEO AICI

CITESTE MAI DEPARTE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img