joi, 28 martie, 2024

Augustin Lazar anunta REORGANIZAREA marilor parchete: DNA si DIICOT nu au nevoie de sute de procurori. Cei vulnerabili pot fi revocati

Distribuie:

Publicat:

Augustin Lazăr susține că DNA și DIICOT au nevoie de o reorganizare, menționând că procurorii vulnerabili trebuie să părăsească structurile de parchet. Procurorul general al României susține că un magistrat nu ar trebui să ocupe aceeași funcție o perioada prea mare de timp.

„Am propus să existe mandate pentru procurorii structurilor specializate. Nu numai pentru DNA, dar poate și pentru DIICOT. Exerciți un mandat 3-4 ani și pe urmă îți reorientezi activitatea. Nu e recomandabil să lucrezi numai într-un loc și cu atât mai puțin într-un loc care este expus și care poate genera o stare de oboseală de confuzie. În perioada următoare, după ce ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care nu sunt în regulă. Iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu numai DNA. Într-o manieră similară se produc lucrurile și la o altă structură a Ministerului Public, la DIICOT. Unele persoane care au obosit, care din diverse considerente revin la unități. Nu înseamnă că îi dăm afară de la Ministerul Public, revin la parchetele de la care au plecat. În timp ce alții care s-au dovedit a fi vulnerabili pot fi revocați și chiar se recomandă ca actuala conducere a DNA ca cei care au unele vulnerabilități să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA. Nu are nevoie DNA și DIICOT de sute de procurori”, a declarat Augustin Lazăr la Digi24.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img