sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Augustin Lazar, declaratii de ultima ora despre procurorii Haineala si Sima: “Ar trebui sa fie acasa”

Distribuie:

Publicat:

Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar s-a prezentat in aceasta dimineata la sediul CSM, acolo unde Sectia pentru procurori ia in discutie vineri solicitarea lui Augustin Lazar de incetare a detasarii la Ministerul Justitiei a Oanei Schmidt-Haineala si a lui Constantin Sima.

Citeste si: Ministerul Justitiei: Consideram ca declansarea anchetei DNA e o grava imixtiune in activitatea puterii executive

„(…)Ancheta este in curs si din motive de impartialitate ar trebui ca procurorii Ministerului Public sa fie acasa, sa fie la dispozitia Ministerului Public si nu in alte zone. Ancheta este foarte clara. Trebuie sa se bazeze pe principiul impartialitatii. Nimeni nu trebuie sa creeze macar impresia ca cineva ar influenta, s-ar afla acolo unde n-ar trebui sa fie pe parcursul acestei anchete.”, a declarat Augustin Lazar, la sediul CSM.

Cat despre OUG privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala, Augustin Lazar a anuntat ca in cursul zilei de astazi o va ataca la instanta: „In cursul zilei de astazi, vom ataca la instanta Ordonanta de urgenta. Mai multe detalii va vom da mai tarziu.”

Amintim ca Augustin Lazar a solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima, in contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale si gratierea. 

„Avand in vedere necesitatea derularii in conditii de impartialitate a unei cauze instrumentate de catre Directia Nationala Anticoruptie, avand ca obiect imprejurarile elaborarii proiectului de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, precum si a proiectului de lege pentru gratierea unor pedepse, astazi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Haineala si a domnului procuror Constantin Sima”, se arata intr-un comunicat al PICCJ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img