vineri, 19 aprilie, 2024

Augustin Lazar REACTIONEAZA dupa acuzatiile lui Traian Basescu: “Atacurile subculturale…”

Distribuie:

Publicat:

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a respins, astazi, atacurile “subculturale” la adresa conducerii Ministerului Public, despre care spune ca sunt venite din partea unor persoane publice implicate in proceduri judiciare in curs.

“Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, respinge ferm atacurile subculturale la adresa conducerii Ministerului Public, venite din partea unor persoane publice implicate in proceduri judiciare in curs. Totodata, procurorul general asigura opinia publica despre faptul ca actioneaza energic pentru indeplinirea rolului constitutional al Ministerului Public de a reprezenta interesele generale ale societatii si de a apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”, se arata intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Precizarile vin la mai putin de o zi dupa ce fostul presedinte, Traian Basescu, a declarat, intr-o emisiune la Romania TV, ca procurorul general si procurorul-sef al DNA mint, prin omisiune, cand spun ca lupta anticoruptie este in pericol.

Traian Basescu ii acuza pe Augustin lazar si Laura Codruta Kovesi de minciuna si de manipularea protestatarilor din Piata Victoriei. Fostul presedinte sustine ca cei doi au dat mesaje false in presa internationala.

“Procurorul general si procurorul sef al DNA impanzesc toata presa din UE cu povestea ca s-a vrut blocarea luptei anticoruptie si punerea sub control a justitiei. Mesajele au fost mincinoase pentru ca nu au explicat de ce Parlamentul si Guvernul au niste obligatii constitutionale generate de cele 50 de decizii ale CCR care obliga la modificarea Codurilor Penale”, a punctat Traian Basescu.

Sursa: romaniatv.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img