joi, 28 martie, 2024

AUR pentru Politia de Frontiera Husi la Campionatul National de SAH-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In perioada  2 –7 noiembrie, in municipiul Alba Iulia, s-a organizat si desfasurat Campionatul National de Sah al Ministerului Afacerilor Interne, competitie sportiva care a reunit 60 de sportivi din toate structurile M.A.I. si din toate judetele Romaniei.

Turneul s-a desfasurat in sistem elvetian, 9 runde (2 runde zilnic) de sah clasic, fiecare partida fiind jucata in aproximativ 4 ore, individual si pe echipe. Asa cum au fost obisnuiti si in anii din urma, concurentii au participat si la un concurs de Blitz (sah fulger) in cadrul caruia fiecare partida disputata nu putea depasi intervalul de timp de 3 minute.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a fost reprezentat la acest turneu de inspectorul principal de politie Ursan Cornel Marius si agentul principal de politie Carare Elis Ciprian, ambii politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi.

„Prestatia inspectorului principal de politie Ursan Cornel Marius a fost la inaltimea palmaresului propriu de medalii, cupe si diplome obtinute de acesta in competitii sahiste organizate la nivel local, regional, national si international, obtinand Locul I – cu 7,5 puncte din 9 posibile, iar la categoria Blitz fiind declarat Campion National al Ministerului Afacerilor si Internelor.Agentul principal de politie Carare Elis Ciprian, aflat la prima competitie de o asemenea anvergura, a avut o prestatie foarte buna, depasind procentul de 50% si reusind sa se claseze in primii 25 sportivi.”a de clarat Irina Mirica,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Surpriza turneului a fost insa faptul ca, in premiera, echipa Politiei de  Frontiera, formata din 14 membri, reprezentanti ai I.T.P.F. Iasi, Oradea, Sighetu Marmatiei, Garda de Coasta, S.F.I.C.P.P.F. Iasi si I.G.P.F., s-a clasat pe primul loc la echipe, rezultat remarcabil avand in vedere puternicele delegatii prezente.

”A fost un turneu puternic, in care s-a luptat pentru medalie pana in ultima runda. Ma bucura rezultatele obtinute, acestea fiind o incununare a experientei acumulate, a unei serioase pregatiri si a efortului depus! Sper sa dau un exemplu bun de urmat celor 100 de copii din municipiul Husi pe care ii antrenez si pe care ii invat ca munca si seriozitatea sunt mereu rasplatite si ca un titlu inseamna 99% transpiratie si doar 1% inspiratie (talent)!”, a declarat inspectorul principal de politie Ursan Cornel Marius la finalul competitiei.

„Cei doi politisti de frontiera sunt membri activi ai Asociatiei Sportive Frontiera Vaslui, unde, alaturi de ceilalti colegi ai lor impartasesc copiilor de varsta scolara si prescolara, din municipiul Husi si comunele limitrofe, cunostintele lor in domeniul sahului, tenisului de masa, fotbalului, karatelor si oinei, toate acestea doar din pasiune si manati de convingerea ca suntem cei bogati prin resursa noastra cea mai de pret – copii nostri. „adauga Irina MIRICA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img