News Flash:

Aurel Turcu edilul Dragomirestiului,declarat PENAL de catre ANI.

16 Iulie 2014
2242 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9261 RON (+0.0018)
USD: 4.0937 RON (-0.0183)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Agenţia Naţională de Integritate cere procurorilor să facă verificări în cazul primarului comunei Dragomireşti, judeţul Vaslui, pentru conflict de interese.

În cazul lui Aurel Turcu, ANI a constatat că, în 8 ianuarie 2006, acesta a semnat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său în aparatul de specialitate al primarului, precum şi opt acte adiţionale la contractul de muncă.
"În perioada 2008 - 2013, fiul persoanei evaluate a obţinut de la Primăria Comunei Dragomireşti venituri salariale, în cuantum de 67.247 lei", a precizat ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui să verifice indiciile privind săvârşirea de către Aurel Turcu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de articolul 301 din Codul Penal.

ANI a precizat că primarul comunei Aurel Turcu,acesta a încălcat dispoziţiile articolul 76, alineatul 1 din Legea 161/2003, potrivit cărora "primarii (…) este obligaţ să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I", şi ale articolului 75, litera a) din Legea 393/2004, potrivit cărora "aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv".
Conform articolului 301, alineatul 1 din Codul Penal, "fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

aurel turcu ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024535 (s)