vineri, 26 aprilie, 2024

Australia baga in LOCKDOWN un oras cu 2 milioane de oameni, dupa descoperirea primului caz de coronavirus in ultimele 10 luni

Distribuie:

Publicat:

Un lockdown de cinci zile va începe duminică la Perth în urma descoperirii primului caz de transmitere locală a noului coronavirus din ultimele 10 luni în acest oraş australian, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Cele circa două milioane de locuitori ai Perth-ului şi ai regiunilor învecinate Peel şi Sud-Vest vor trebui să rămână în casele lor începând de duminică seara, scrie agerpres.ro.

Redeschiderea şcolilor programată pentru luni a fost amânată. Locuitorii îşi vor putea părăsi casele doar pentru a cumpăra alimente, a face sport, a merge la medic sau dacă munca lor este considerată "esenţială".

Lockdown-ul a fost decis în urma depistării primului caz de transmitere locală a noului coronavirus din ultimele 10 luni în statul Australia de Vest, au anunţat autorităţile.

Persoana infectată este un agent de securitate care lucrează într-un hotel care găzduieşte persoane aflate în carantină. Autorităţile cred că acesta a fost contaminat de un călător infectat, probabil, cu varianta apărută în Marea Britanie, despre care specialiştii susţin că este mai contagioasă. Sunt în desfăşurare teste pentru a identifica sursa acestei infecţii şi locurile în care s-a deplasat persoana contaminată.

Cafenelele, barurile şi restaurantele au fost închise, iar nunţile, anulate.

Frontierele Australiei de Vest au fost închise în cea mai mare parte a anului 2020. Prin urmare, statul s-a izolat de restul Australiei, însă decizia a permis locuitorilor săi să ducă o viaţă aproape normală.

Australia s-a dovedit relativ eficace în lupta împotriva pandemiei, ţara raportând mai puţin de 29.000 de contaminări şi 909 decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img