News Flash:

Australia şi Germania vor investi circa 92 milioane de dolari în proiecte privind hidrogenul

24 Noiembrie 2021
105 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161754565302443000

Australia şi Germania vor investi circa 92 milioane de dolari (82 milioane de euro) în viitoare proiecte privind hidrogenul, cu intenţia ca ţara oceanică să devină unul dintre principalii producători din lume de hidrogen până în 2030, au anunţat marţi surse oficiale, citate de agenţia spaniolă EFE.

Investiţiile vor fi canalizate prin intermediul noului fond germano-australian denumit Incubator Comun de Inovare şi Tehnologie a Hidrogenului, sau HyGATE, care va spijini diverse proiecte, precum cele pilot sau de cercetare de-a lungul lanţului de aprovizionare cu hidrogen.

Guvernul australian a alocat HyGate, o iniţiativă care va deveni operaţională din primul trimestru al anului 2022, circa 36 milioane dolari (32 milioane euro), în timp ce Germania s-a angajat să contribuie cu 56 milioane de dolari (50 milioane de euro).

"Recenta publicare a unui raport al HySupply, studiul nostru comun australiano-german privind lanţul de aprovizionare cu hidrogen, a relevat că există un mare potenţial pentru ca hidrogenul australian să acopere cererea în creştere din Germania", a spus, într-un comunicat, ministrul australian al Energiei, Angus Taylor.

Guvernul australian se aşteaptă ca acest fond să accelereze dezvoltarea industriei australiene a hidrogenului, un combustibil care nu generează emisii poluatoare, atât pentru consumul direct, cât şi pentru exporturi, dar şi să contribuie la atingerea obiectivului de emisii nete neutre în perspectiva anului 2050, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile australiene au investit peste 867 milioane de dolari (771 milioane de euro) pentru a accelera dezvoltarea industriei hidrogenului în ţară, iar o treime din această sumă a fost destinată creării a şapte centre industriale de hidrogen curat în interiorul ţării.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0895 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029702 (s)