joi, 28 martie, 2024

Australian Open. Visul Martei Kostyuk, o pustoaica de doar 15 ani, continua

Distribuie:

Publicat:

2018 este momentul de gratie la Australian Open al Martei Kostyuk, o pustoaica de numai 15 ani, fiica unor antrenori de tenis din Ucraina. De la Mirjana Lucic-Baroni la US Open 1997 nu s-a mai intamplat ca o jucatoare atat de tanara sa ajunga in turul III al unui Grand Slam. Martina Hingis a fost un alt miracol al tenisului feminin, la 15 ani a avansat pana in sferturile de la Australian Open 1996.  Marta Kostyuk – numarul 521 WTA, la inceputul turneului, a realizat deja o performanta cu care unele sportive din circuitul feminin nu se pot lauda in toata cariera lor: s-a calificat pentru turul III al unui turneu de Grand Slam!

Kostyuk a ajuns pe tabloul principal de la Melbourne dupa ce a obtinut trei victorii in calificari, trecand, pe rand, de Rodionova (120 WTA), Seguel (207 WTA) si de Krejcikova (128 WTA). Apoi, in turul I, ucraineanca a invins-o pe Peng (27 WTA) cu un scor uluitor: 6-2, 6-2!

Astazi, Kostyuk a obtinut inca o victorie senzationala in minimum de seturi: 6-3, 7-5 cu Rogowska (168 WTA).

Dupa victoria cu Rogowska, mama lui Kostyuk i-a luat telefonul Martei din mana, inainte ca aceasta sa reuseasca sa citeasca mesajele de felicitare primite. ”Am luat telefonul si am incercat sa si mananc in acelasi timp. Mama mi-a spus sa las telefonul si sa mananc ca lumea, mai ales ca n-am reusit sa iau micul dejun, asa cum ar fi trebuit. De aceea, m-am si simtit prost pe teren“, a povestit pustoaica de 15 ani.

”Sunt emotionata si acum, de parca as fi, in continuare, pe teren. A fost doar al 6-lea meci pe care l-am jucat aici si simt ca sunt din ce in ce mai buna“, a declarat revelatia turneului australian.

Turneul de la Melbourne i-a asigurat o urcare de 278 de pozitii in urmatorul clasament mondial in care va ajunge cel putin pana pe 243 WTA!

Pentru Kostyuk urmeaza duelul din turul III, cu cea mai buna jucatoare ucraineanca din circuit, Elina Svitolina, numarul 4 WTA, iar visul pustoaicei poate continua, de ce nu!?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img