sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Austria, Serbia şi Ungaria au convenit să consolideze protejarea comună a frontierelor în urma creşterii valului migrator

Distribuie:

Publicat:

Austria, Serbia şi Ungaria au convenit joi, la Belgrad, să consolideze protejarea comună a frontierelor acestor ţări în faţa noii creşteri a migraţiei ilegale organizate de bandele de traficanţi, relatează agenţia EFE.

Mai mulţi miniştri din cele trei ţări s-au reunit în capitala sârbă pentru coordonarea combaterii migraţiei clandestine. Austria, Serbia şi Ungaria au stabilit şi o consolidare a acţiunii lor comune la graniţa Serbiei cu Macedonia de Nord, cu sprijin ungar şi austriac în personal şi echipamente tehnice, potrivit Agerpres.

''Aceasta nu mai este o criză umanitară, ci este vorba despre bande criminale care abuzează de situaţia dificilă a oamenilor'', a remarcat la conferinţa de presă după reuniune ministrul sârb de interne, Aleksandar Vulin.

Acesta a avertizat că din anul 2015, când a început criza generată de valul de migranţi veniţi pe ruta balcanică, ''s-au format organizaţii internaţionale de contrabandă care câştigă enorm de mulţi bani şi care nu doresc ca acest lucru să înceteze''.

Ministrul sârb le-a cerut ţărilor spre care se îndreaptă migranţii, adică ţările vest-europene, ''să ia o dată decizia politică dacă doresc sau nu'' să primească aceşti migranţi.

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img