News Flash:

Autorităţile din Zimbabwe au emis un mandat de arestare pe numele scriitoarei de renume internaţional Tsitsi Dangarembga

29 Iunie 2022
165 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165643484511921900

Autorităţile din Zimbabwe au emis un mandat de arestare pe numele scriitoarei de renume internaţional Tsitsi Dangarembga, după o audiere în instanţă - la care nu s-a prezentat - în care a fost acuzată de incitare la violenţă publică, a declarat marţi avocatul ei pentru AFP.

Scriitoarea, în vârstă de 63 de ani, cunoscută şi ca cineastă, a fost arestată în 2020 pentru organizarea unui protest antiguvernamental în capitala Harare. Aflată în prezent în Germania pentru a consulta un medic, ea a fost pusă în libertate condiţionată.

"Ea nu s-a prezentat la tribunal din motive medicale", a declarat Chris Mhike, adăugând că starea sa de sănătate îi va permite "în curând" să se întoarcă în Zimbabwe "pentru a participa la procedurile judiciare în curs".

Potrivit avocatului său, Dangarembga respinge acuzaţiile care i se aduc şi intenţionează să ceară anularea mandatului de arestare emis pe numele ei, potrivit Agerpres.ro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033446 (s)