News Flash:

Autoritatile din judetul Vaslui se pregatesc pentru IARNA

29 Octombrie 2015
2129 Vizualizari | 0 Comentarii
Edilii vasluieni sunt bombardati in aceasta perioda cu sfaturi si avertizari de sefii de la judet. Acestia le cer primarilor sa nu stea in birourile caldute si sa intervina in cazul in care va fi nevoie. Mai mult, persoanele care beneficiaza de ajutoare sociale trebuie angrenate in activitatea de deszapezire.

Ca si in anii trecuti, societatea proprie a CJ, Lucrari Drumuri si Poduri, are motorina si utilajele pregatite. Aproape toti primarii au material antiderapant si utilaje. Pe segmentul drumurilor nationale, Sectia de Drumuri Nationale (SDN) Barlad a facut toate demersurile pentru asigurarea stocurilor cu materiale antiderapante si pregatirea parcului de masini de deszapezire pentru interventii.

In judetul Vaslui,
sectoarele de drum in care se produc frecvent blocaje urmare a caderilor masive de zapada si a viscolului sunt DN 2F, intre kilometrii 45-54 Dragomiresti – Blesca, DN 11A Ivesti- Barlad, DN 24 Solesti- Codaesti, DN 24B Valea Grecului, DN 24 A Murgeni – Rinzesti si Berezeni – Vetrisoaia si DN 26 limita judetului Galati – Blagesti. Societatea Consiliului Judetean LDp Vaslui are sI in acest an in caz de nevoie, prevazuta subcontractarea unor drumuri judetene cu un numar de circa patru posibili operatori de zona. In ceea ce priveste stocurile, se fac pregaturi pentru asigurarea unei cantitatI de peste 3.000 de tone de nisip. Autoritatile publice locale au la dispozitie 34 utilaje de dezapezire si 25 tone de carburant, in timp ce prestatorii de servicii de deszapezire sunt dotati cu 19 utilaje specializate de deszapezire.

In cadrul Directiei Tehnice a Consiliului Judetean (CJ) Vaslui va fi activat Comandamentul de Iarna, structura care va monitoriza si va conduce actiunile de intervenetie in vederea deszapeziri drumurilor. Sef al Comandamentului de Iarna este Vasile Mihalachi, vicepresedintele CJ Vaslui. „Pregatirile pentru iarna sunt in plina desfasurare. Suntem in perioada in care transportam materialele antiderapante in zonele cu probleme si la drumurile situate in pante. Este vorba despre cunoscutele puncte sensibile, cum ar fi Bogdana, Rafaila, Ciocani”, a declarat Vasile Mihalachi.

De mentionat ca, anual, in judetul Vaslui sunt alocate de la buget 20 de miliarde lei vechi pentru finantarea lucrarilor de deszapezire. Societatea de salubrizare a primariei Vaslui, SC Goscom SA, care are in sarcina si deszapezirea strazilor din municipiu, prezinta in fiecare an la inceputul sezonului rece, in cadrul sedintei de Consiliu Local, o informare privind stadiul pregatirilor pentru deszapezire. Astfel, sunt pregatite pentru moment 12 utilaje, din care 3 pluguri de zapada si 3 utilaje multifunctionale cu lama, un utilaj tip unimog cu plug articulat, un camion cu lama de zapada, un autogreder, 2 buldoexcavatoare si o wola urmand a fi folosite pentru curatarea zapezii de pe carosabil. Alte 17 utilaje, printre care 8 autobasculante si 3 tractoare, deservite de 4 buldoexcavatoare vor fi folosite pentru indepartarea zapezii, alte sase utilaje urmand a actiona pentru combaterea poleiului prin imprastierea de material antiderapant. Stocurile de material antiderapant se fac pe baza consumurilor din iernile anterioare cand au fost necesare 380 mc sort concasat, 110 mc de nisip, 410 tone de zgura si 105 tone de sare, alaturi de 5 tone de clorura de calciu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1076 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045981 (s)