vineri, 29 martie, 2024

Autoritatile din Vietnam pregatesc evacuarea a 1,1 milioane de persoane inaintea sosirii furtunii tropicale Noul

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile din Vietnam pregătesc evacuarea a 1,1 milioane de persoane înaintea sosirii furtunii tropicale Noul prevăzută pentru sfârşitul săptămânii şi care creşte în intensitate pe măsură ce se apropie de ţărmul vietnamez, relatează joi EFE.

Potrivit ministrului vietnamez al agriculturii, Nguyen Xuan Cong, în declaraţii acordate cotidianului Tuoi Tre, pe lângă această evacuare masivă, autorităţile provinciilor vizate de furtună au interzis ambarcaţiunilor să iasă pe mare, iar armata a mobilizat 256.000 de militari, potrivit agerpres.ro.

Departamentul pentru Prevenirea Dezastrelor Naturale s-a reunit miercuri pentru a evalua riscurile şi a se pregăti pentru întâmpinarea acestei furtuni care va fi însoţită de rafale de vânt puternice şi de ploi abundente ce vor coincide cu o creştere a nivelului mării.

Furtuna tropicală Noul se intensifică şi, potrivit prognozelor, va atinge uscatul vineri sau sâmbătă cu rafale de vânt de până la 135 de kilometri pe oră.

Zona de coastă care se întinde din Quang Binh şi până la Danang va fi cea mai expusă atunci când Noul va atinge uscatul.

Potrivit prognozelor, Noul urmează să lovească şi sudul Laosului şi nordul Thailandei.

Furtunile devastatoare şi inundaţiile sunt fenomene frecvente în Vietnam. Dezastrele naturale – în special inundaţii şi alunecări de teren provocate de furtuni – s-au soldat anul trecut cu 132 de morţi şi 207 răniţi.

Potrivit agenţiei meteo, Noul urmează să aducă în următoarele zile precipitaţii de până la 400 de litri pe metru pătrat în anumite regiuni din Vietnam.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img