News Flash:

Autoritatile locale husene marcheaza ziua de 9 mai-FOTO-VIDEO

12 Mai 2015
2150 Vizualizari | 0 Comentarii
Sambata, incepand cu ora 10:00, autoritatile locale din municipiul Husi au marcat tripla semnificatie a zilei de 9 mai. Pe langa Ziua Independentei proclamata in 1877, romanii sarbatoresc Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945, dar si Ziua Europei.

La eveniment au participat oficialitatile administratiei publice husene, consilierii locali, reprezentatii partidelor politice, reprezentati ai MAI si MApN, cadre militare in rezerva si retragere cat si simpli cetatenii ai municipiului Husi.In deschiderea ceremoniei, primarul ing. Ioan Ciupilan a fost primit cu onoruri militare, dupa care sa intonat IMNUL NATIONAL al Romaniei. Serviciul religios a fost oficiat de catre preotul Miron Marcel. A urmat discursul tinut de catre edilul municipiului Husi, Ioan CIUPILAN (vezi video mai jos), dupa care s-a trecut la depunerea de coroane si jerbe de flori la Monumentul Inchinat Eroilor Nostrii, situat in parcul Rodina.

Contactat telefonic de catre echipa cotidianului Buna Ziua-Valeriu Ciupilan, fost viceprimar al municipiului Husi, acesta a dorit sa adreseze un mesaj husenilor cu ocazia zilei de 9 mai:

„Stimati veterani, sincere multumiri acelora care au depus toate eforturile pentru a asigura un viitor linistit si pasnic pentru noi si generatiile viitoare, celor care au luptat pe liniile frontului intru fericirea noastra. Demnitatea, patriotismul si vointa Dumneavoastra constituie pentru noi un exemplu demn de urmat. Pentru romani, data de 9 mai reprezinta un moment al sarbatorii, dar nu pentru ca un regim criminal a invins un alt regim criminal si a apoi a ocupat jumatate de Europa. A fost ultima data cand romanii aveau sa se mai increada in rusi, din acel moment aparand decizia ca tara noastra sa intre intr-o alianta defensiva cu Germania, Austria si Italia. Pe 9 mai, Declaratia de Independenta avea sa fie citita de Mihail Kogalniceanu, iar pe 10 mai 1877 devine act oficial prin semnarea de catre Principile Carol I.” declara Valeriu Ciupilan, fost viceprimar al municipiul Husi.

"Astazi, 9 mai, o zi cu o deosebita insemnatate pentru noi toti, o data semnificativa in istoria moderna a Romaniei ce marcheaza evenimente cruciale in destinul poporului nostru.Vreau sa imi exprim respectul si recunostinta pentru memoria celor care s-au jertfit pe campurile de lupta, pentru apararea pamantului stramosesc, pentru independenta patriei si libertatea poporului roman. Astazi ne amintim de jertfa oamenilor cu adevarat curajosi, fara de care nu am fi fost in prezent o natiune libera, parte a Uniunii Europene ." a declarat Sergiu Boeru, actual consilier local al municipiului Husi.

Din partea Partidului National Liberal (PNL) au fost prezenti la eveniment : Valeriu Ciupilan; Popa Catalina; Tocu Catalin; Rotariu Nicoleta; Ioan IACOB; Mihai IOACHIM;
Din partea Partidul Social Democrat (PSD) au fost prezente la eveniment persoane precum: Caciula Aurel; Ciupilan Ioan; Sergiu Boeru; Barsan Constantin; Hoha Gheorghe.Galerie Foto


ziua independentei ziua europei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011344 (s)