News Flash:

Autoritatile vasluiene au demarat actiuni de prevenire si limitare a infectarii cu SARS-COV-2

27 Iulie 2020
474 Vizualizari | 0 Comentarii
ryrhtr

Peste 175 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au actionat, la nivel judetean, in ultimele 48 de ore, pentru verificarea respectarii masurilor de protectie sanitara in contextul pandemiei COVID-19.

In activitatile desfasurate sub coordonarea Institutiei Prefectului – Judetul Vaslui, au fost angrenati politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali, reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, angajati ai Inspectoratului Teritorial de Munca, reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane, dar si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

Au fost vizate in mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, targurile si terasele. In cadrul actiunii au avut loc si activitati preventive de informare, dar si de verificare a modului de respectare a normelor legale in vigoare pe timpul starii de alerta, in mijloacele de transport in comun.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 291 de societati comerciale, fiind identificat un numar de 7 astfel de societati care nu au respectat masurile prevazute de Legea 55 din 2020 pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodata, au fost verificate/legitimate peste 430 de persoane si controlate peste 195 de vehicule.

Au fost constatate 168 de abateri si aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 110.000 de lei, 32 de sanctiuni fiind aplicate pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.
Facem apel la cetateni sa respecte masurile de protectie sanitara si de distantare pentru a-si proteja propria sanatate si viata, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur.
Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca acest tip de misiuni vor fi desfasurate permanent in aceasta perioada pentru a proteja oamenii si pentru a preveni raspandirea noului tip de coronavirus.

Va reamintim de TELVERDE – 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID–19.

Galerie Foto

thumbnail
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0937 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010911 (s)