joi, 28 martie, 2024

Autoritatile vasluiene: Nu mai dati bani cersetorilor!

Distribuie:

Publicat:

Mereu, cand iesi din chioscul de paine, sunt fie copii, adulti sau persoane cu handicapul la vedere. Zeci de persoane isi spun povestile lacrimogene, in speranta ca vor primi ceva banuti de la vasluienii cu inima buna. Eforturile administratiei vasluiene de a stopa acest fenomen sunt de-a dreptul inutile.

„Unii cersetori stau la panda. Cum vad masina primariei sau vad politistii locali, o rup la fuga. In mod sigur au si pe cineva in spatele lor. Vom pune la punct o strategie impreuna cu Politia Locala, dar am o mare rugaminte la vasluieni – sa nu le mai dea pomana”, a transmis primarul Vasile Paval.

 O parte dintre cersetori sunt veniti din alte localitati. De cate ori sunt depistati, sunt urcati in tren si trimisi la domiciliul pe care il au. In scurt timp insa, se reintorc pe strazile Vasluiului.

Nu mai dati  bani cersetorilor! Este sfatul celor de la Centrul de Primire in Regim de Urgenta  a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Vaslui. Ei au constatat cu neplacere ca o parte dintre copiii care se apuca de cersit pe strada se invata cu banii si, din acest motiv, nu mai reusesc sa se acomodeze cu viata de familie sau cu cea din centru. „Este foarte simplu ce se intampla. O parte dintre acesti copii pe care ii vedem pe strada la cersit au plecat de acasa fara acordul parintilor. Au intins mana, iar unii oameni, de mila, le-au dat bani. S-au dus si si-au cumparat tot felul de lucruri, s-au simtit importantti. Nu le-a mai placut regimul de acasa. Au fost adusi si la noi in centru. Si de aici au fugit”, spun cei de la centru.  Autoritatile sustin ca daca micutii cersetori nu ar mai primi bani, ar fi fortati sa se supuna regulilor, indiferent daca acestea sunt cele din propria familie, sau cele impuse de regimul de protectie a minorilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img