marți, 19 martie, 2024

Autoritatile vasluiene sunt pregatite sa infrunte IARNA

Distribuie:

Publicat:

Vine iarna! Meteorologii au anuntat ca va fi cod portocaliu de ninsori in 11 judete din sud-estul tarii, inclusiv in Bucuresti, de joi seara. Cod galben de ninsori si viscol va fi in 15 judete din sudul, centrul si estul tarii.

La Vaslui autoritatile au intrat in alerta si au pregatit zeci de utilaje de deszapezire ale societatii Lucrari Drumuri si Poduri (LDP) Vaslui pentru intervenetii. Potrivit sefilor de la Consiliul Judetean, unitatea are sI 6.000 de mc de sare si nisip, material antiderapant. In intervalul 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent. Va fi viscol in Moldova unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h.

“Avem pregatite sa intervina sase autofreze, sapte autogredere, trei tractoare cu gredere semipurtate, patru autoutilitare pentru raspandit material antiderapant precum si patru basculante. Daca situatia se va agrava, noi putem solicita sprijinul unor societati din judet cu care avem incheiate contracte de colaborare si care pot pune la dispozitie alte 24 de utilaje de deszapezire. Uutilajele vor actiona pe zone, doar in situatii de urgenta in care nu vom reusi noi, cu logistica de care dispunem, sa intervenim”, a declarat directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotiga.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img