News Flash:

Autorul atacului armat dintr-un centru comercial din Copenhaga a fost internat într-o unitate psihiatrică

5 Iulie 2022
170 Vizualizari | 0 Comentarii
media 152144029749774100

Autorul atacului armat dintr-un centru comercial din Copenhaga a fost internat într-o unitate psihiatrică luni, sănătatea mintală a tânărului de 22 de ani aflându-se acum în centrul anchetei, relatează AFP.

Îmbrăcat într-un tricou albastru, suspectul arestat la puţin timp după atacul armat a compărut luni în faţa unui judecător într-un tribunal din capitala daneză, fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile împotriva sa: uciderea a trei persoane, între care doi adolescenţi, şi şapte tentative de crimă.

După o audiere de două ore a fost dispusă plasarea sa în detenţie provizorie pentru o perioadă de 24 de zile într-o "unitate pshiatrică închisă". La solicitarea procurorului şi cu acordul apărării, decizia a fost însoţită de examinarea stării sale de sănătate mintale, potrivit Agerpres.ro.

Poliţia a anunţat luni dimineaţă că suspectul, descris ca un danez "get-beget", era cunoscut cu antecedente psihiatrice.

Potrivit radioteleviziunii naţionale DR, care citează mai multe surse anonime, atacatorul ar fi încercat să sune la o linie de ajutor psihologic cu puţin timp înainte de petrecerea faptelor, ceea ce autorităţile nu au dorit să confirme.

Atacul, comis în principal cu o puşcă, s-a soldat cu trei morţi şi 30 de răniţi, între care patru în stare gravă, şi a avut loc în marele centru comercial Fields, situat între centrul Copenhagăi şi aeroportul capitalei.

Drama s-a produs într-un weekend plin de evenimente în ţara scandinavă, între plecarea în Turul Franţei şi revenirea festivalului muzical Roskilde, după doi ani de anulări din cauza COVID-19.

"Cred că rareori am trăit un contrast atât de violent ca ieri (duminică - n.r.)", a recunoscut şefa guvernului danez Mette Frederiksen, venită să aducă un omagiu victimelor la locul atacului luni la prânz.

"Bineînţeles vor apărea discuţii foarte justificate (...) în legătură cu armele utilizate, în legătură cu psihiatria (...). Dar astăzi cred că trebuie să aducem un omagiu victimelor, să ne arătăm simpatia, ajutorul şi susţinerea şi să-i sprijinim pe toţi aceia care au fost afectaţi", a declarat ea în faţa camerelor.

Primăria din Copenhaga a anunţat că pregăteşte o ceremonie de omagiere a victimelor.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047546 (s)