vineri, 19 aprilie, 2024

Autoturism cu inspecţie tehnică periodică falsă, descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui ieșean care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 05 iunie a.c., în jurul orei 11.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean român, în vârstă de 68 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iași,care conducea un autoturism înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezilor efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de fomă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Prin verificările efectuate de către unul dintre experții FRONTEX, care își desfășoara activitatea în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a stabilit faptul că ultima inspecție tehnică periodică efectuată a fost valabilă până pe data de 03.06.2021.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img