marți, 19 martie, 2024

Autoturism radiat din circulaţie în Lituania,  descoperit de polițiștii de frontieră din P.T.F. Sculeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cu cetățenie română şi Republica Moldova, care a fost depistat în trafic conducând un autoturism neînmatriculat, fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania.

În data de 09 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un tânăr cu cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism cu numere de înmatriculare specifice Lituania.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport este radiat din circulaţie de autorităţile din Lituania, din data de 09.12.2021.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul în luna decembrie a anului trecut, din Paris plătind suma de 2500 de euro unui cetăţean moldovean, primind de la acesta cheile, certificatul de înmatriculare şi asigurarea internaţională tip carte verde. Tânărul a declarat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este radiat din circulaţie de către autorităţile din Lituania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img