marți, 19 martie, 2024

Autovehicul căutat de autoritățile din Belgia, descoperit la Albița

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autovehicul marca Mercedes Vito care figura în bazele de date ca fiind căutat de autoritățile din Belgia.

În data de 31 decembrie 2022, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, care conducea  un  autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Republica Moldova.

" Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia în anul 2021. " declara Irina Mirica din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul în cauză de la un conațional, în luna iunie 2022, achitând suma de 19.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img