sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Avantajele epilarii cu zahar – “sugaring”

Distribuie:

Publicat:

Exista o multime de metode de epilare, inclusiv nedureroase si rapide, iar sugaring-ul este una dintre acestea. Sugaring-ul nu frige, nu provoaca traume, ca alte proceduri efectuate acasa si nu dureaza mai mult ca la salon. Tocmai de aceea procedura respectiva poate fi efectuata cu succes in conditii casnice.

Tipurile de sugaring
in prezent exista doua tipuri de epilare cu zahar:
Sugar Waxing – o procedura mai dureroasa, care presupune folosirea pastei de zahar din comert. Aceasta se aplica pe piele, iar apoi se acopera cu o bucata de tesatura, care se trage rapid contra directiei de crestere a firelor de par, atunci cand pasta se raceste complet. Aceasta pasta de zahar poate fi cumparata in magazine specializata. Pentru folosire, cantitatea necesara trebuie incalzita pe baia de apa.
Sugaring – o procedura de indepartare a parului nedorit cu ajutorul pastei de zahar facute in casa. Compozitia pastei in acest caz este unica si cantitatea necesara poate fi preparata fara dispozitive si ingrediente speciale. Sunt suficiente un aragaz, un vas de dimensiuni potrivite si cateva ingrediente, prezente in orice bucatarie.
Avantajele sugaring-ului

Epilarea cu zahar are urmatoarele avantaje:
Compozitia pentru procedura de sugaring se pregateste pe baza a trei componente obligatorii: zahar, suc de lamaie si apa. Costul acestor produse nu este mare, iar ele sunt destul de accesibile.
Epilarea poate fi efectuata in conditii casnice, fara ajutor din exterior.
Pasta pentru epilare pregatita in conditii de casa este hipoalergena. Aceasta nu contine coloranti, componenti chimici, odorizanti.
Cea mai mare problema a epilarii sunt microtraumele care raman pe piele. Sugaring-ul indeparteaza chiar si firele de par de 1-2 mm fara a traumatiza pielea.
Sugaring-ul in conditii de casa nu trebuie efectuat mai des de o data la 3-4 saptamani, pentru ca firul de par este smuls impreuna cu radacina, nu exista problema firelor crescute sub piele, a iritatiei si inflamatiei.
Zaharul se spala usor de pe suprafata pielii, iar aceasta ramane neteda si catifelata. Pasta nu trebuie incalzita, de aceea nu provoaca arsuri.
Cu timpul firele de par devin mai subtiri si mai deschise la culoare, iar epilarea nu va mai trebui efectuata atat de des.

Pregatirea pentru procedura si desfasurarea acesteia
Prima data, procedura este destul de dureroasa, de aceea este mai bine sa pregatiti gheata, crema sau pastile analgezice. Parul nu trebuie sa depaseasca 5 mm in lungime, deoarece in cazul firelor mai lungi senzatia de durere este mai intensa. inainte de epilare pielea ar trebui curatata si degresata, cu ajutorul unui tonic sau al sapunului obisnuit. Dupa sugaring pielea trebuie calmata cu orice crema hidratanta.

Regulile de efectuare a sugaring-ului
Pentru ca sugaring-ul in conditii de casa sa fie mai putin dureros si mai eficient, trebuie sa respectati cateva reguli. Astfel, pasta trebuie aplicata impotriva directiei de crestere a parului, incet si cu atentie. Dupa aplicare, lasati cateva minute. Parul trebuie indepartat in directia cresterii, cu miscari rapide si precise. in locurile mai putin accesibile, pielea trebuie intinsa putin, atunci procesul va fi mai putin dureros.
Va puteti antrena pe pielea picioarelor si abia mai tarziu sa treceti in zone mai intime. Nivelul de durere depinde de bioritmul omului si timpul zilei. Seara sugaring-ul este mai putin dureros.

Reteta clasica de pasta facuta in conditii casnice
Zahar – 4 linguri
Acid citric (sare de lamaie, praf) – 1 lingura
Apa potabila curata – 2 linguri

Mod de preparare
La foc mic puneti vasul cu zahar si apa, amestecand continuu. Imediat ce tot zaharul se topeste, adaugati sarea de lamaie. Dupa ce compozitia incepe sa fiarba, lasati pe foc inca 8-10 minute pana obtine culoarea aurie caracteristica. in timpul fierberii compozitia emana un miros de caramel. Daca miroase a zahar ars, inseamna ca pasta a fost fiarta prea mult si nu mai este buna de folosit.
Pasta-caramel obtinuta trebuie luata de pe foc si racita. Dupa ce aceasta se raceste si poate fi luata cu mainile, ea se framanta. Luati compozitia cu mainile ude, ca sa nu se lipeasca.

Contraindicatii
in pofida multor avantaje, aceasta procedura este contraindicata in caz de: hipertonie, varice, infectii si inflamatii ale tegumentelor, traume, sarcina, imediat dupa frecventarea solarului sau expunere indelungata la soare, precum si pe zonele in care vasele de sange sunt prea aproape de suprafata.
Epilarea cu ceara este accesibila oricarei femei. Este suficient sa cunoasteti masurile de precautie si reteta de pregatire a pastei. Sugaring-ul va va scapa pentru o perioada indelungata, cel putin doua saptamani, de parul nedorit din orice zona a corpului. Sugaring-ul sistematic contribuie la reducerea vitezei de crestere a parului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img