marți, 19 martie, 2024

Avantajele si dezavantajele postului intermitent

Distribuie:

Publicat:

Postul intermitent duce la pierderea in greutate si mentine organismul sanatos. Dar efectele secundare si riscurile pentru anumite categorii de persoane nu sunt de neglijat.

Postul intermitent a devenit o dieta din ce in ce mai populara in ultimii ani. Adeptii metodei sustin ca ajuta la pierderea in greutate, in timp ce criticii se concentreaza asupra potentialelor efecte secundare.

Tehnic, momentul somnului este deja o perioada de post intermitent. Prin urmare, incercam sa prelungim acest post, fie luand micul dejun foarte tarziu, fie nemaimancand dupa ora 18:00.

Avantajele si dezavantajele postului intermitent

Unii oameni tin post negru o zi intreaga, la fiecare doua zile, altii doar o data pe saptamana. Persoanele care folosesc cu succes postul intermitent pentru pierderea in greutate experimenteaza o scadere a consumului de calorii. Dar unii oameni pot fi atat de flamanzi in afara orelor de repaus, incat anuleaza deficitul de calorii consumand prea mult. Unele studii indica si prezenta altor beneficii: o mai buna sanatate a inimii, o longevitate crescuta si un risc redus de astm si diverse afectiuni ale inimii.

Postul nu este potrivit pentru femeile insarcinate, femeile care alapteaza si persoanele care sufera sau au suferit de o tulburare alimentara. Persoanele cu probleme hormonale si, desigur, persoanele cu boli precum diabetul ar trebui sa evite postul.

Daca doriti sa incercati postul intermitent, incepeti incet pentru a va asigura ca nu afectati nevoile nutritionale ale corpului. Daca nu va simtiti bine, daca va este foame sau daca tremurati, opriti-va. Atat timp cat iti asculti corpul si nu fortezi lucrurile, acest tip de dieta ar trebui sa va faca numai bine, deoarece, din cand in cand, organismul are nevoie de o resetare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img