vineri, 29 martie, 2024

AVERTISMENT de la meteorologi! COD GALBEN de INUNDATII!

Distribuie:

Publicat:

Hidrologii au emis, miercuri dimineata, noi atentionari Cod galben de inundatii, valabile in urmatoarele doua ore in bazinele hidrografice Crasna si Tur, respectiv pana la ora 15:00 pe raul Barzava.

Conform prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), pana la ora 10:00, se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile mici din bazinele hidrografice Crasna si Tur, de pe raza judetelor Salaj si Satu Mare.

Totodata, pana la ora 15:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe rauri mici, cu posibile efecte de inundatii locale, si cresteri de debite si niveluri, cu depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile mici din bazinul hidrografic Barzava superior si mijlociu (judetele Caras Severin si Timis).

Evenimentele mentionate se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul mijlociu al Barzavei, precizeaza hidrologii, conform Agerpres.

Atentionarile au fost transmise de INHGA catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala ‘Apele Romane’, Ministerul Administratiei si Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes — Tisa si Banat, Sistemele de Gospodarire a Apelor: Salaj, Satu Mare, Caras Severin si Timis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img