marți, 23 aprilie, 2024

Avertisment de la METEOROLOGI! Ploi torentiale, vijelii si grindina in regiunea Moldovei

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo valabila de miercuri, 12 iulie, ora 12:00 pana joi, 13 iulie, ora 23:00. Zonele vizate sunt Banat, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia si Transilvania.

Vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35…45 l/mp.

Astfel de manifestari se vor semnala miercuri, 12 iulie, indeosebi in nordul, estul si centrul tarii, precum si in zona montana, iar in noaptea de miercuri spre joi (12/13 iulie) mai ales in regiunile vestice.

Pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in nordul, centrul si estul teritoriului.

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 12 iulie, local in Muntenia, Oltenia si Dobrogea disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 35 de grade, izolat mai ridicate in Lunca Dunarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img