vineri, 19 aprilie, 2024

Avertisment DUR pentru Romania din partea Americii! Parteneriatul dintre cele doua tari ar putea fi pus in PERICOL

Distribuie:

Publicat:

Avertisment dur din partea ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm! La finalul intrevederii pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, Hans Klemm a marturisit ca dimensiunea economica a parteneriatului dintre Romania si Statele Unite ale Americii ar putea fi afectata de noile masuri economiceanuntate de Guvernul Tudose.

“Am petrecut un timp foarte constructiv, in care am discutat despre parteneriatul strategic dintre Statele Unite cu Romania, ceea ce avem de facut in continuare impreuna Guvernul Romaniei, Parlamentul, pentru a intari acest parteneriat. L-am asigurat pe presedinte ca sunt gata sa lucrez impreuna cu premierul Tudose si cu noul guvern. A fost o ora fructoasa, dar si trista, pentru ca domnul Thompson va pleca din Romania maine. Am fost onorat sa discut cu domnul Dragnea despre aceste oportunitati”, a afirmat, joi, ambasadorul Hans Klemm.

Intrebat daca a discutat cu Liviu Dragnea despre noile masuri economice anuntate de Guvernul Tudose, precum impozitul pe cifra de afaceri, ambasadorul american a spus: “Da, am discutat despre relatiile noastre in domeniul securitatii, despre dimensiunea economica a parteneriatului nostru care poate fi afectat prin noile masuri”.

Intrebat daca dimensiunea economica a parteneriatului dintre Romania si SUA poate fi afectata de aceste masuri, Klemm a spus ca “depinde care sunt masurile”, dar, “potential, da”.

De cealalta parte, ambasadorul sustine ca Romania este, in prezent, un mediu atractiv pentru investitori.

“In acest moment da, dar noul guvern trebuie sa faca totul sa mentina aceasta atractivitate. Si, asa cum am spus, stabilitatea, predictibilitatea si transparenta sunt importante si consultarea cu oamenii de afaceri straini, cu investitorii sunt importante pentru a mentine aceasta atractivitate”, a completat ambasadorul Klemm.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img