vineri, 19 aprilie, 2024

Avertisment SUMBRU pentru liderul PSD! Ce se va intampla cu Liviu Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Asistam la o ofensiva mediatica subterana a lui Liviu Dragnea impotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu, dupa ce liderul PSD si-a dat seama ca acest Guvern ar putea deveni “al partidului” si n-ar mai fi “al sau”, insa Dragnea va fi pierzatorul acestui “meci”, a declarat Cozmin Gusa la Realitatea TV, adaugand ca in acest moment, social-democratii sunt nemultumiti de felul in care este condus partidul si il vor chema pe Dragnea “la discutii”.

Faptul ca oamenii politici se afiseaza cu oameni de afaceri, unii chiar controversati, nu e neaparat o noutate, ci a devenit chiar ceva banal, a declarat Cozmin Gusa, dupa ce in presa a aparut un filmulet in care se vede cum premierul Sorin Grindeanu a mers, sambata seara, la un restaurant alaturi de doi oameni de afaceri controversati – presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, si un om de afaceri brasovean, fost urmarit general si condamnat la trei ani de inchisoare .

”Partea de condamnat ar aparea in momentul in care acei oameni ar avea afaceri directe cu Guvernul care ar putea fi mijlocite cu ajutorul politicienilor. Grindeanu e, insa, acuzat doar ca a stat cu acesti domni in restaurant – lucru banal”, a completat consultantul politic.

Partea care merita comentata, sustine Gusa, este cea legata de evidenta enervare a lui Dragnea pe Grindeanu. Liderul PSD a generat, apoi, o ofensiva mediatica impotriva prim-ministrului.

”Toata enervarea impotriva lui Grindeanu este legata de faptul ca a luat, in calitatea sa de prim-ministru, decizia de a renunta la OUG 13, lucru care i-a stricat treburile lui Dragnea. Ofensiva mediatica a fost generata intr-o presa apropiata de Dragnea, care astazi isi da silinta sa-l atace pe Grindeanu pe o tema banala”, a explicat consultantul politic.

Apare perspectiva ca un presedinte de partid care dorea sa-si impuna Guvernul sau, prin Sevil Shhaideh, a ajuns sa lupte impotriva acestui Guvern, condus de un om al partidului, atunci cand si-a dat seama ca acest Guvern ar putea deveni al partidului si nu mai este Guvernul sau, a afirmat Cozmin Gusa.

Avem parte de o ofensiva mediatica subterana a lui Dragnea impotriva lui Grindeanu ale carei consecinte ar putea fi o agitatie in PSD si o reglare de conturi puternica si rapida, intrucat Dragnea nu poate chema partidul sa rastoarne exact Guvernul pe care l-a impus acolo, explica analistul politic.

”Se vede disperarea cu care Dragnea joaca impotriva celui care da semne clare ca nu mai vrea sa asculte de el. PSD este obligat sa se reformeze, pentru ca semnalele strazii, care nu sunt orientate in favoarea unui alt partid, sunt clare. In ochii protestatarilor, simbolul raului este, in acest moment, Liviu Dragnea. In fata lor, Dragnea a mai facut o greseala – a spus ca n-ar fi stiut nimic despre ordonanta”, sustine Cozmin Gusa.

Consultantul politic precizeaza ca, pentru a calma spiritele din punct de vedere public, PSD nu are altceva de facut decat sa aiba o discutie prin care Dragnea sa revina la masa deciziilor din partid si sa nu mai conduca discretionar.
 
Liviu Dragnea a crezut ca poate cere conducere totala, insa PSD nu stie sa fie condus decat intr-un mod colectiv, sustine consultantul politic.

”Toti cei care au fost nedreptatiti – vicepresedintii partidului care au fost batjocoriti in public prin aceleasi unelte prin care doreste sa-l impinga azi pe Grindeanu in oprobriul public – toti cer o discutie. Dragnea este chemat de urgenta la discutii la partid, pentru ca partidul este nemultumit de felul in care decurg lucrurile. Dragnea, prin felul lui, a otravit lucrurile. PSD a ajuns in oprobriul public romanesc si international din cauza lui Dragnea care a condus atat de prost, probabil din nestiinta, sau dintr-un reflex de baron. Si-a dat arama pe fata prea devreme”, a afirmat Cozmin Gusa.

In opinia sa, partidul va invinge si il va pune pe Dragnea intr-un program de ”acceptare a deciziilor colective” din partid.

”Vor fi miscari importante si in interiorul partidului, sau chiar i se va pune in vedere o solutie de abdicare politica pe care va trebui sa si-o asume. In afara de clientela unor organizatii judetene din sud, altcineva nu este reprezentat. Pronosticul meu este ca Dragnea va pierde aest meci. Un partid se conduce colectiv, ceea ce nu s-a intamplat. Grindeanu are autoritate importanta ca prim-ministru si deocamdata n-a facut prostii, ci a incercat sa repare prostiile facute de Dragnea”, a precizat Cozmin Gusa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img